Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 171 (7172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dăncilă: Aștept de la noul președinte CNAS să rezolve urgent problemele din sistemul informatic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, la începutul ședinței de Guvern, că așteaptă de la noul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, soluții pentru a rezolva "cât mai urgent" problemele din sistemul informatic de sănătate, informează MEDIAFAX.

"Am decis schimbarea președintelui interimar al CNAS, Răzvan Vulcănescu și, la propunerea ministrului Sănătății, l-am desemnat președinte al CNAS pe Vasile Ciurchea, un om care a mai lucrat în sistem și care a implemetat cardul național de sănătate. Aștept de la noul președinte soluții care să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul informatic din sănătate și împreună cu ministrul Sănătății să acționeze pentru creșterea calității serviciilor medicale și accesul mai bun al pacienților la medicamente. CNAS este o instituție cheie în cadrul sistemului de sănătate din România iar una dintre misiunile noii conduceri este să asigure că fondurile alocate sănătății sunt cheltuite eficient", a declarat, miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Aceasta a spus că este "inacceptabil" modul în care au fost gestionate problemele de la CNAS.

"Este intolerabil atitudinea disprețuitoare față de pacienți și medici, a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informativ din sănătate nu funcționează dar și să găsească soluții pentru remedierea problemelor", a mai transmis Dăncilă.

Premierul a declarat, ieri, referitor la faptul că Vasile Ciurchea este cercetat de DNA într-un dosar de corupție, că în cazul în care va fi trimis în judecată, atunci îl va schimba pe acesta din funcția de șef al CNAS.

Decizia șefului Executivului de numirea a lui Vasile Ciurchea vine după ce Viorica Dăncilă a anunțat că îl demite pe președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, dacă acesta nu își va da demisia.

Totodată, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcție la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declaraţiilor potrivit cărora „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dăncilă: Aștept de la noul președinte CNAS să rezolve urgent problemele din sistemul informatic.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dăncilă: Aștept de la noul președinte CNAS să rezolve urgent problemele din sistemul informatic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei