Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 17 (7018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reutilizarea anvelopelor uzate şi filmări cu drona pentru urbanism, afaceri noi în zona Moldovei

Un număr de 48 de antreprenori din zona Moldovei au semnat contractele de finanţare prin programul Start-up Yourself, printre noile afaceri fiind reutilizarea anvelopelor uzate sau filmări cu drona pentru documentaţie de urbanism, informează MEDIAFAX.

În cadrul programului de finanţare pentru stimularea şi dezvoltarea de mici afaceri Start-up Yourself, Asciaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest a semnat contractele cu cei 48 de antreprenori din zona Moldovei. Aplicanţii sunt din judeţul Iaşi - 27, câte 6 din Bacău şi Neamţ, patru din Suceava, trei din Vaslui şi doi din Botoşani.

Noii antreprenori vor primi fiecare câte 33.000 de euro nerambursabili, bani care pot fi utilizaţi pentru deschiderea afacerii, achiziţionarea echipamentelor necesare, dar şi achitarea salariilor timp de minim 6 luni.

Aceştia deschid afaceri diverse, de la cabinete stomatologice şi de kinetoterapie, la IT, turism, activităţi de recreere sau de protejare a mediului.

Andreea Baltag, care a lucrat mai mulţi ani în domeniul automotive, vrea să dezvolte, cu banii primiţi, o afacere de reutilizare a anvelopelor uzate, din care să poată fi confecţionate dale de cauciuc, piste de joacă pentru copii sau covoraşe de cale ferată. Aproape 60 la sută din banii primiţi vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea echipamentului necesar pentru transformarea anvelopelor în granule de cauciuc.

”Vom încerca să colaborăm cu instituţiile din Iaşi şi cu firmele care au parcuri auto, cu Centrul de colectare al Primăriei Iaşi, iar aceste anvelope neutilizabile vor fi transformate în granule de cauciuc. Iaşul este un oraş destul de aglomerat cu normă de poluare ridicată, iar piaţa pe care doresc să intru este o piaţă nouă, o piaţă virgină. Şi îmi doresc să las ceva pozitiv şi să las ceva în oraşul în care trăiesc”, a explicat Andreea Baltag.

Un alt tânăr antreprenor, cu experienţă în urbanism, a decis să dezvolte în cadrul proiectului o afacere care îmbină domeniul IT cu cel al urbanismului. Acesta urmează să procure o dronă care va filma şi va scana locaţii prestabilite, iar datele obţinute vor fi folosite la elaborarea documentaţiei de urbanism.

”Drona efectiv va zbura în locaţii prestabilite, va reliefa aspectele de acolo, va obţine imagini aeropurtate de precizie, va extrage modelul metric al terenului, va extrage curbe de nivel, cote şi voi avea ulterior un suport care îmi va folosi în elaborarea documentaţiei de urbanism. Un suport actualizat, real, de precizie, spre deosebire de datele pe care le prelucrez în mod normal, respectiv hărţi tipografice din anii 75-80 şi ortofotoplanuri din anii 2005 – 2010. Aici vorbim de informaţii actualizate, la zi, reale, corecte, fără erori de planimetrare, fără erori de colorit care pot influenţa ulterior soluţia urbanistică”, a declarat Adrian Covăsneanu.

Decanul de vârstă al noilor antreprenori din zona Moldovei este Ioan Cojoc, din Piatra Neamţ, care şi-a propus să deschidă un showroom cu echipament necesar pentru instalarea sistemelor cu panouri fotovoltaice şi termodinamice.

”Proiectul constă în instalarea de panouri fotovoltaice şi o tehnologie nouă de panouri termodinamice care asigură o independenţă energetică. Banii pe care îi iau se vor cheltui în primul rând pentru scule specifice instalării la domiciliul clientului a acestor panouri fotovoltaice, iar cea mai mare parte a investiţiei va fi alocată unui showroom pentru ca omul să vină să vadă cum funcţionează şi cum poate beneficia de independenţă energetică”, a povestit Ioan Cojoc.

Bugetul total al proiectului de Start-up Yourself este de 11.836.863,04 lei. Din această sumă, statul român contribuie cu 1.713.501 lei, restul banilor venind de la Uniunea Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reutilizarea anvelopelor uzate şi filmări cu drona pentru urbanism, afaceri noi în zona Moldovei.
 Vizualizări articol: 1137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reutilizarea anvelopelor uzate şi filmări cu drona pentru urbanism, afaceri noi în zona Moldovei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei