Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 17 (7018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Din luna martie

Licenţe exclusive pentru taxiuri electrice pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor circula cu taxiuri electrice chiar din primăvara acestui an, ca urmare a condiţionării eliberării autorizaţiilor de transport persoane în regim de taxi de către Primăria Suceava, exclusiv pentru autovehicule cu propulsie integral electrică.

„Începând cu 1 martie 2019, 5% din numărul total de autorizaţii de transport persoane în regim de taxi vor fi atribuite exclusiv pentru autovehicule cu propulsie integral electrică”, a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi, iniţiator al unui proiect de hotărâre care va fi discutat în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii.

Mai mult, de la începutul anului 2020, numărul de autorizaţii care vor fi atribuite exclusiv pentru autoturisme electrice va creşte la 10% din total.

În condiţiile în care în municipiul Suceava numărul maxim de autorizaţii taxi pentru transport persoane este de 400, rezultă că din luna martie 2019, 20 de autorizaţii vor fi eliberate exclusiv pentru cei care vor efectua acest serviciu public cu maşini electrice, iar din ianuarie 2020, numărul acestora creşte la 40.

Procesul de trecere de la taxiuri cu propulsie pe combustie la cele integral electrice nu se va face „peste noapte”, ci, conform proiectului de hotărâre de Consiliu Local, „pe măsură ce se vacantează autorizaţii pentru transport persoane în regim de taxi”, în cadrul procedurilor de atribuire, până la atingerea cotelor menţionate, de 5% şi 10%.

În cadrul procedurilor de atribuire în gestiune a serviciului de transport persoane în regim de taxi vor fi evidenţiate distinct numerele de ordine ale autorizaţiilor de taxi care vor fi atribuite exclusiv pentru autovehicule electrice.

Conform proiectului de hotărâre, transportatorii pot participa la procedurile de atribuire cu autovehicule electrice şi pentru atribuirea autorizaţiilor care nu sunt alocate exclusiv pentru acest tip de automobile.

Măsura propusă de conducerea municipalităţii sucevene este menită să încurajeze achiziţia de autovehicule electrice nepoluante de către transportatorii autorizaţi să presteze servicii de transport în regim de taxi, ceea ce contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a mediului urban.

De altfel, înlocuirea vechilor taxiuri cu autovehicule electrice este benefică tuturor, adică atât clienţilor, care vor avea parte de servicii mai calitative, cât şi celor care vor investi în achiziţia de maşini electrice cu care să transporte călătorii în regim de taxi, mai ales că Suceava este singurul oraş din ţară care are o reţea publică de 28 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice, amplasate la nivelul întregului oraş, utilizarea acestora fiind gratuită pentru oricine, timp de cinci ani.

Comparativ, în oraşe în care nici nu există această facilitate extraordinară - Arad, Reşiţa ori Botoşani, patronii de firme de taxi au introdus deja taxiuri electrice, pe care le încarcă de la staţii proprii, plătind curentul şi având un consum estimativ de 9 lei la suta de kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licenţe exclusive pentru taxiuri electrice pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 3473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Licenţe exclusive pentru taxiuri electrice pe străzile Sucevei3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei