Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 17 (7018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

World Snow Day, la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iubitorii muntelui şi ai sporturilor de iarnă, prezenţi duminică, 20 ianuarie, pe pârtiile de la Vatra Dornei, au avut parte de un eveniment deosebit, World Snow Day, un eveniment internaţional, lansat în ianuarie 2007, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Schi şi prezent în România din anul 2012. Scopul activităţilor derulate începând cu ora 11,00 a fost de a oferi posibilitatea copiilor şi familiilor acestora să exploreze şi să experimenteze bucuria zăpezii prin jocuri şi concursuri specifice iernii.

“Suntem la a opta ediţie World Snow Day organizată la Vatra Dornei. În acest an, la acest eveniment participă simultan 45 de ţări cu 470 de locaţii care găzduiesc activităţi specifice acestui sezon. Aşa cum o facem în fiecare an, celebrăm zăpada şi activităţile pe zăpadă prin jocuri şi concursuri pe zăpadă, o activitate de tradiţie care este cursa mascotelor pe schiuri şi vom încheia după ora 16,00 cu decernarea diplomelor oficiale. Vom avea multe surprize pentru copii, acest eveniment fiind dedicat celor cu vârsta între 4 şi 14 ani. Avem parte de un sezon extraordinar, ne bucurăm că este zăpadă, este multă lume pe pârtii, le mulţumim celor care au fost alături de noi, parteneri, voluntari, sponsori şi participanţi la activităţile organizate de noi”, ne-a spus prof. dr. Petru Grigoraş, directorul Şcolii de schi Euroski din Vatra Dornei.

Pe lângă concursuri de schi pentru copii, ateliere de siguranţă pe pârtie, 17 monitori de la Euroski au oferit în această zi lecţii gratuite de schi şi snowboard.

În ajutorul organizatorilor, anul acesta a venit şi Liga Studenţească de la Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău. Începând cu ora 10,00 studenţii băcăuani i-au invitat pe cei prezenţi la dansuri sincron, iar între orele 12,00-14,00, sub genericul “Zumba”, studenţii şi instructorii de la Euroski au organizat cele mai frumoase jocuri pe zăpadă pentru copii.

“Am încercat să ne încadrăm în ceea ce se întâmplă pe pârtie astăzi, noi încercând să facem partea de divertisment pentru cei care nu ştiu să schieze. Vrem să îi atragem în jurul nostru pentru a se simţi şi ei bine în această zi pe pârtie. Am făcut încălzirea prin flash mob şi ne mai întâlnim aici de cel puţin două ori tot cu studenţii din Bacău, nişte oameni extraordinari care fac atmosferă şi ştiu să îi atragă în jocurile noastre pe cei care la început doar ne privesc”, ne-a spus Ştefănuţ Buhuş, preşedinte Asociaţiei Liga Studenţească din Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău.

 

Cursa mascotelor, o adevărată provocare

Într-un spaţiu special amenajat, micuţii, supravegheaţi de profesorii de la Euroski şi studenţi, au putut trage coarda pentru a vedea care este mai puternic, au aruncat cu bulgări la ţintă, au aruncat cu discul pe zăpadă, au jucat baseball. În cursa mascotelor, cei mici au coborât pârtia Parc costumaţi în cele mai îndrăgite personaje de desene animate, de la albinuţe, la roboţei, de la locomotivele Thomas şi dragoni la prinţesele Rapunzel, Elsa sau Cenuşăreasa.

Cursa s-a dovedit o adevărată provocare, mai ales pentru cei care au avut costume voluminoase. Cine a câştigat cursa contează mai puţin, important a fost că toţi participanţii au fost răsplătiţi cu diplome şi dulciuri.  

“Vatra Dornei a intrat de câţiva ani pe harta localităţilor în care se sărbătoreşte această zi. În România, acest eveniment se desfăşoară în patru locaţii, cam puţine în comparaţie cu alte ţări care au la dispoziţie mai puţină zăpadă şi mai puţine pârtii. Este meritoriu că Şcoala de schi Euroski ţine în viaţă acest eveniment, an de an se desfăşoară activităţi diverse care oferă posibilitatea de a învăţa câte ceva despre sporturile de iarnă cu ajutorul instructorilor de schi. Şcoala de schi Euroski Vatra Dornei este printre puţinele şcoli din România acreditate de Federaţia Internaţională de Schi, această acreditare reprezentând o recunoaştere a muncii şi a profesionalismului acestor oameni. În momentul în care vii cu un copil care nu a mai schiat sau chiar un adult şi îl dai pe mâna acestor profesionişti, stai liniştit că va învăţa să schieze sau să alunece pe snowboard pentru că aici vorbim de oameni dedicaţi acestei meserii”, ne-a spus Mihai Androhovici, vicepreşedintele Federaţiei Române Sportul pentru Toţi.

Ziua Mondială a Zăpezii a fost organizată de Şcoala de schi Euroski cu sprijinul Primăriei municipiului Vatra Dornei şi susţinută de Salvamont Vatra Dornei, Liga Studenţească Bacău, SC Bucura SRL - Teleschi Parc, Cabana Park, Clubul Copiilor Vatra Dornei, Sarco Energy Kinetoterapie şi masaj şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului World Snow Day, la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
World Snow Day, la Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei