Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 6 (7007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul dintre principalii indici ROBOR revine pe creștere

Principalii indici ROBOR și-au continuat marți scăderea, dar unul dintre aceștia a revenit pe creștere, arată datele afișate de Banca Națională a României (BNR), informează MEDIAFAX.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut marți la 3,47%, de la 3,46% luni. Aceasta este prima creștere, după ce a intrat pe o tendință de scădere la 20 decembrie 2018.

În schimb, restul principalilor indici și-au continuat tendința începută în decembrie. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut marți la 2,92%, de la 2,94% luni. Anterior, ROBOR la 3 luni s-a mai aflat la un nivel asemănător la 18 iunie 2018.

De asemenea, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a coborât, marți, la 3,27%. Un nivel mai redus de atât, de 3,24%, a fost înregistrat la data de 29 iunie 2018.

În plus, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut marți la 3,38%, de la 3,39% vineri. Un nivel mai redus de atât, respectiv de 3,33%, a fost consemnat la data de 3 iulie 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre principalii indici ROBOR revine pe creștere.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul dintre principalii indici ROBOR revine pe creștere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei