Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 6 (7007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efort comun

Rîmbu solicită primarilor de oraşe din judeţ să susţină financiar Spitalul de Urgenţă pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că va face demersuri la Consiliul Judeţean şi la consiliile locale municipale şi orăşeneşti din judeţ pentru ca acestea să încheie contracte de finanţare cu spitalul pentru tratarea pacienţilor cu infarct miocardic. Este vorba despre acoperirea costurilor de implementare a stenturilor la bolnavii cu infarct, activitate finanţată până acum pentru pacienţii cu infarct miocardic acut majoritar din bugetul propriu al Spitalului de Urgenţă, în cadrul unui parteneriat cu un laborator privat de cardiologie intervenţională. „Noi am finanţat până acum doar urgenţele, cazurile cronice au fost contra cost. Dar infarctul nu alege omul după câţi bani are în buzunar şi considerăm că trebuie ca instituţiile amintite să finanţeze acest serviciu medical pentru pacienţii din zona lor, mai ales cazurile sociale, indiferent dacă este vorba despre urgenţe sau pacienţi cronici care au nevoie de stent. Trebuie să-i capacităm, să participe şi comunităţile locale la acest efort, aşa cum fac spitalul şi Consiliul Judeţean Suceava, pentru a rezolva toate cazurile”, a declarat Rîmbu.

Odată cu punerea în funcţiune a angiografului cumpărat de spital, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, spitalul, Consiliul Judeţean, Ministerul Sănătăţii şi, dacă vor arăta receptivitate, primăriile din oraşe vor acoperi costurile pentru tratamentul infarctului miocardic acut (urgenţele), iar Casa de Asigurări de Sănătate va finanţa stenturile pentru pacienţii cronici. Acest lucru ar putea fi posibil din luna martie a acestui an.

Conform unei situaţii transmise spitalului de Centrul de Cardiologie Med New Life, cu care unitatea medicală are parteneriat, din cei aproape 1.000 de pacienţi care au ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă Suceava, în perioada 1 ianuarie 2016- 31 decembrie 2018, cu infarct miocardic acut, 443 sunt din Suceava, 172 din Rădăuţi, 121 din Fălticeni, 49 din Vatra Dornei, 25 din Siret, 63 din Câmpulung Moldovenesc şi 100 din Gura Humorului.

Comparativ cu anul 2015, numărul de pacienţi care au beneficiat de tratamentul infarctului a crescut semnificativ. La sfârşitul anului 2015, din Suceava fuseseră trataţi 280 de pacienţi, din Fălticeni- 131, Rădăuţi – 136, Câmpulung, Vatra Dornei şi Gura Humorului, la un loc – 90 de pacienţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rîmbu solicită primarilor de oraşe din judeţ să susţină financiar Spitalul de Urgenţă pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut.
 Vizualizări articol: 1592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rîmbu solicită primarilor de oraşe din judeţ să susţină financiar Spitalul de Urgenţă pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei