Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 6 (7007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termen

Închirierea cafenelei din Parcul Tătărași, supusă dezbaterii CL Suceava la sfârșitul lunii ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caietul de sarcini pentru licitația ce va fi organizată de Primăria Suceava pentru încredințarea gestiunii cafenelei de la intrarea în Parcul Tătărași va fi supus dezbaterii Consiliului Local în ședința de la sfârșitul acestei luni. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, că va propune ca licitația să fie închisă - „la fel ca toate licitațiile organizate de primărie” și nu cu strigare, la fel ca cea de anul trecut, anulată cu scandal. Licitația din vara anului trecut a fost câștigată de Andrei Ciutac, fiul secretarului municipiului Suceava, Ioan Ciutac, și acesta ar fi trebuit să plătească lunar drept chirie către Primăria Suceava 3.700 de euro. Când a înțeles câți bani ar avea de dat la bugetul local, Andrei Ciutac a contestat licitația pe care tocmai a câștigat-o și aceasta a fost anulată. „Dacă eram eu în primărie, nu se făcea licitație deschisă. Dar eram în concediu și asta s-a întâmplat”, a afirmat ieri primarul Lungu.

În sezonul turistic de anul trecut, tânărul Ciutac a reușit totuși să câștige bani în Parcul Tătărași, după ce administrația locală i-a permis, culmea, tot într-un concediu al primarului, să amplaseze o rulotă în care a vândut sucuri, cafele și fast food, contra unei taxe de 1.860 de lei pe trei luni.

Lungu a mai spus că baza de agrement Tătărași se va deschide la 1 mai sau chiar mai devreme, dacă vremea va permite, și își dorește ca până atunci singura cafenea din parc să fie deja închiriată. De asemenea, el a afirmat că, dacă vor fi solicitări, pot funcționa aici și alte activități comerciale, adecvate profilului zonei, mai puțin vânzarea de mici la grătar cu cărbuni. „Ne dorim ca oamenii să meargă acolo cu plăcere”, a afirmat primarul.

Cafeneaua de la intrarea în Parcul Tătăraşi aparţine domeniului privat al municipiului Suceava și are  o suprafaţă totală de 201,64 mp, din care suprafaţa utilă este de 74,72 mp, suprafaţa de servire de 57,5 mp, grupul sanitar şi depozitul cumulând încă 17,22 mp. Suprafaţa terasei care deserveşte cafeneaua este de 104,52 mp.

Preţul de pornire a licitaţiei de anul trecut a fost de 9 lei/mp/lună, adică 792 de lei lunar, pentru întreaga clădire și, ca urmare a concurenţei, preţul final de adjudecare a fost de 190 lei /mp, adică de peste 21 de ori mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închirierea cafenelei din Parcul Tătărași, supusă dezbaterii CL Suceava la sfârșitul lunii ianuarie.
 Vizualizări articol: 1442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Închirierea cafenelei din Parcul Tătărași, supusă dezbaterii CL Suceava la sfârșitul lunii ianuarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei