Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 300 (5507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestare

“Siret- Ucraina” – festivalul transfrontalier de colinde

Primăria orașului Siret a găzduit sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 12:00, o dezbatere privind proiectul “Reabilitarea, modernizarea  și dotarea Centrului Cultural <<Mihai Teliman>> din Siret”.

 

Primăria, în parteneriat cu Consiliul Raional Zastavna a implementat în comun acest proiect, fiind finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina – Republica Moldova.

Totodată în cadrul proiectului s-a organizat la Centrul Cultural “ Mihai Teliman”, începând cu ora 18:00, un spectacol transfrontalier de colinde cu participarea artiștilor din România dar și din Zastavna- Ucraina.

Adrian Popoiu a explicat importanța evenimentului prin faptul că: “Suntem astăzi aici cu ocazia organizării celei de-a treia runde de activități în cadrul proiectului festivalul transfrontalier de colinde. Am ales perioada Crăciunului pentru desfășurarea în comun a acestui festival datorită faptului că această sărbătoare este menită să reunească oameni, familii, sărbătorind cu datini și obiceiuri de o frumusețe aparte”.

Astfel, timp de aproape trei ore, invitații au avut parte de o lume blândă și liniștită a colindelor datorită: Corului bărbătesc al pompierilor din Câmpulung Moldovenesc, Grupul vocal al teologilor suceveni, grupul vocal instrumental „O nouă viață”, Grupul vocal instrumental „Luminița” de la Școala Baineț, Corul de copii al Bisericii Penticostale Betel din Siret, precum și Grupul vocal instrumental al Bisericii Greco-Catolice Siret, Corul Parohiei Ortodoxe Sfânta Treime, Corul Bisericii Romano-Catolice și nu în ultimul rând, Corul „Sânziene” al Parohiei Ortodoxe Sfântul Ioan Botezătorul.

Dintre acești invitați speciali face parte și Grupul de colindători al Raionului Zastavna din Cernăuți.

Alături de ei, Maria Levanina, președintele consiliului raional Zastavna și-a manifestat mulțumirea față de această întâlnire: “Se observă în fiecare sosire a grupului nostru aici în Siret faptul că se întărește condiția obligatorie a colaborării noastre”.

La fel de încântat a fost și Ivan Kopchuk, președintele administrației raionale de stat Zastavna care a menționat că: “Formațiile noastre au posibilitatea să cunoască din creația locurilor în care trăiesc creatorii populari ai dumneavoastră, precum și formațiile din Siret să vadă din creațiile celor din Zastavna”.

Aceste activități transfrontaliere desfășurate în comun în cadrul proiectului au scopul de a îmbogăți viața culturală din zonă, precum și să întărească relațiile transfrontaliere de bună cooperare între cele două administrații: din Siret și Zastavna.

 

Prima ediție a spectacolului caritabil “ Din suflet pentru suflet”

Ziua de duminică a continuat cu un program artistic în care participanții au încântat publicul cu momente artistice inedite, piese din repertoriul internațional, spectacol conturat în jurul tradițiilor ucrainene și românești ca: Asociația Culturală Kolomeika coordonată de profesoarele Zirca Ianoș și Ionela Enache,  Grupul vocal instrumental „O nouă viață”, solista Iuliana Marianciuc, Grupul de copii al Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret, Asociația Culturală Kozaciok coordonată de către profesorul Petru Șoiman, precum și Ansamblul Siretul coordonat de Bogdan Popovici, solista Roxana Atofane, câștigătoarea mai multor concursuri naționale și internaționale dar și mulți alții.

Spectacolul a luat naștere la inițiativa Fundației Efes, împreună cu Centrul Cultural “Mihai Teliman ” și a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Daniela Nechita care are nevoie urgent de un transplant de plămâni, foarte costisitor, în străinătate.

Suma adunată cu sprijinul sponsorilor și spectatorilor este de 7.000 de lei, bani care vor ajunge în sprijinul ei.

Louana Popovici, coordonatoarea evenimentului, a spus la final: “Sperăm că spectacolul de azi a fost ca o aducere aminte a lucrurilor cu adevarat importante din viața noastră. Vă mulțumim că ne-ați fost alături, însă nu înainte de a vă ura sărbători frumoase, pe care să le petreceți alături de persoanele dragi și să întâmpinați noul an cu speranță, credință, multă sănătate și împliniri deosebite!”

Spectacolul nu ar fi avut loc fără sprijinul partenerilor: Consiliul Local Siret, Primăria Siret, Colegiul Tehnic “Latcu Voda” Siret și nu în ultimul rând, Școala Generală cu clasele 1-8 “ Petru Muşat”.

Anca PETRAȘCIUC

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Siret- Ucraina” – festivalul transfrontalier de colinde.
 Vizualizări articol: 2233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“Siret- Ucraina” – festivalul transfrontalier de colinde5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei