Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 292 (5499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Dacă se confirmă acuzaţiile de antisemitism în cazul lui Bolcaş, nu-l mai susţinem la CC

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că în cazul în care se confirmă acuzaţiile privind atitudini antisemite ale lui Lucian Bolcaş, care este propus de PSD pentru a ocupa un post de judecător la Curtea Constituţională, atunci PNL nu va mai susţine numirea acestuia.

Antonescu a fost întrebat dacă PNL va mai susţine propunerea lui Lucian Bolcaş pentru un post de judecător la CC în condiţiile acuzaţiilor privind atitudini antisemite.

"Dacă reprezentaţii Institutului Elie Wiesel vor aduce argumentele, dovezile necesare, atunci nu va mai fi niciun semn de întrebare, şi bineînţeles că nu vor fi ignorate (...) Dacă au argumente solide, credibile, noi nu mai putem susţine numirea domnului Bolcaş", a precizat Antonescu.

Anterior, liderul PNL a fost întrebat cum aprecizază protestele organizaţiilor care acuză atitudini antisemite din partea lui Lucian Bolcaş.

"Vom lua legătura şi le vom asculta argumentele (...) Pe subiecte foarte importante cum ar fi combaterea la nivel legislativ a antisemitismului noi în România avem o lege foarte severă şi vă aduc aminte că împreună cu câţiva colegi am iniţiat chiar o modificare a legii în sensul înăspririi pedepselor pentru afirmaţii, atitudini publice antisemite", a declarat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaş ca judecător al Curţii Constituţionale, arătând că i se pare "inadmisibil" să fie numit la CC "un om cu mentalitatea" acestuia.

"Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului de către acest domn", a spus preşedintele Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Preşedintele a menţionat că legea Curţii Constituţionale spune că un nou judecător depune jurământul în faţa preşedintelui României şi a preşedinţilor celor două Camere.

"Nu ştiu care este impactul, dar eu nu voi participa la o astfel de ceremonie când e vorba de Bolcaş şi această ceremonie nu se va desfăşura la Cotroceni, poate să se desfăşoare unde vor ei", a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că nu sunt prevăzute sancţiuni şi nici nu ştie cum vor interpreta juriştii, dacă, în absenţa preşedintelui, jurământul este valabil sau nu. "Probabil că va fi", a mai spus el.

Traian Băsescu a adăugat: "Mi se pare inadmisibil să numeşti în Curtea Constituţională un om cu mentalitatea şi gândirea lui Lucian Bolcaş. Oricât s-ar supăra pe mine, nu pot să uit dispreţul pe care îl are pentru statul de drept şi l-a manifestat anul trecut în vară fără rezerve, dar şi de-a lungul întregii cariere politice şi are şi probleme de antisemitism demonstrate", a mai spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Dacă se confirmă acuzaţiile de antisemitism în cazul lui Bolcaş, nu-l mai susţinem la CC.
 Vizualizări articol: 1002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Dacă se confirmă acuzaţiile de antisemitism în cazul lui Bolcaş, nu-l mai susţinem la CC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei