Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 292 (5499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolicea: Predoiu a propus instituirea unei infracţiuni numite "folosirea funcţiei în scop sexual"

Duminică, 15 Decembrie 2013 (18:10:45)
Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, duminică, într-o conferinţă, că fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a propus, în Codul său, reducerea pedepselor pentru infracţiunile de corupţie, precum şi instituirea unei infracţiuni numite "folosirea funcţiei în scop sexual".Nicolicea a prezentat un tabel cu tipul de infracţiune, respectiv luarea de mită, darea de mită, traficul de influenţă şi primirea de foloase necuvenite, fiecărei rubrici fiindu-i asociată pedeapsa primită în Codul actual, în Codul Predoiu şi în Codul nou."Acum să vedeţi marele apărător al corupţiei în persoana PDL şi a domnului candidat la preşedinţie, Predoiu. Luarea de mită săvârşită de funcţionari se pedepseşte în Codul actual cu până la 12 ani puşcărie. Propunerea domnului Predoiu - 3 ani şi jumătate. Mare luptă împotrivă corupţiei. S-a lovit de deputaţii din Comisia juridică şi nu a putut să o reducă sub 7 ani", a spus Nicolicea.El a precizat că Predoiu a vrut să coboare pedeapsa pentru luarea de mită, săvârşită de către funcţionarii publici, de la 15 ani cât este acum, la 7 ani, şi a reuşit.În ceea ce priveşte darea de mită, Nicolicea a spus că în Codul vechi această infracţiune e pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 5 ani pentru funcţionari şi funcţionari publici."Domnul Predoiu a propus pentru funcţionari de la 6 luni la doi ani jumătate. Nu numai că nu a izbutit să scadă darea de mită de la 5 ani la doi şi jumătate, dar aceasta a fost crescută la 7 ani. Mare luptător împotriva corupţiei! Să pedepseşti darea de mită doar cu doi ani şi jumătate", a mai spus Nicolicea.El a precizat că Predoiu a dorit scăderea pedepsei pentru traficul de influenţă de la 10 ani, cât este în prezent, la 5 ani pentru funcţionari publici, respectiv 2 ani şi jumătate pentru funcţionari, dar nu a reuşit să le reducă sub 7 ani, datorită deputaţillor din Comisia juridică."La primirea de foloase necuvenite, acum e de la 6 luni la 5 ani. Propunerea lui Predoiu - abrodgare. În noul Cod - abrogare. E o mare victorie a domnului Predoiu împotriva corupţiei. Şi, ca să recupereze toate aceste lucruri - asta pentru a mai destinde puţin atmosfera - a propus a infracţiune numită «folosirea funcţiei în scop sexua» care este un fel de dare şi luare de mită, iar folosele sunt foloase sexuale. Şi imaginaţi-vă situaţiile de flagrant şi aşa mai departe. Deci mare luptă împotriva corupţiei candidatul la Preşedinţie al PDL, care văd că ne critică acum", a mai spus Nicolicea.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolicea: Predoiu a propus instituirea unei infracţiuni numite "folosirea funcţiei în scop sexual".
 Vizualizări articol: 2610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolicea: Predoiu a propus instituirea unei infracţiuni numite "folosirea funcţiei în scop sexual"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei