Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 239 (5446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 500 de intervenţii medicale în timpul pelerinajului de la Iaşi

Peste 500 de persoane au necesitat îngrijiri medicale de la începutul pelerinajului de la Iaşi, după ce li s-a făcut rău în timp ce aşteptau la coadă pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marius Ţăranu de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX că de la începutul pelerinajului de la Iaşi aproximativ 530 de credincioşi care aşteptau la rând pentru a se închina la sfintele moaşte au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar câteva zeci de persoane au fost transportate la spital.

"În total, au fost 530 de intervenţii medicale. Sunt oameni care au stat peste zece ore la coadă, iar pe fondul oboselii şi a alimentaţiei necorespunzătore au acuzat probleme de sănătate. Mare parte dintre aceştia au primit îngrijiri în zona Mitropoliei, unde se află un punct de prim-ajutor, dar au fost şi persoane care au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare", a precizat Marius Ţăranu.

Vineri, în prima zi a pelerinajului, o femeie de 61 de ani care stătea la rând a murit la spital după ce i s-a făcut rău în zona Catedralei, ea acuzând probleme cardiace.

Potrivit jandarmilor, până în prezent aproape 100.000 de credincioşi au trecut pe la racla cu moaştele sfintei Cuvioasei Parascheva şi ale Sfântului Simeon.

Ieri dimineaţă, rândul pelerinilor măsura aproximativ trei kilometri, aproape 30.000 de oameni aşteptând să ajungă la raclă. În cursul dimineţii, o persoană care stătea la rând a apelat la 112, după ce şi-a pierdut copilul, o fetiţă în vârstă de zece ani. Copilul a fost găsită de forţele de ordine şi predat părinţilor.

Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi asigură ordinea publică în perioada pelerinajului religios de la Iaşi, unde sunt aşteptaţi peste 250.000 de pelerini din întreaga ţară.

Cel mai important moment al pelerinajului de la Iaşi va avea loc luni, când este programată Sfânta Liturghie. Slujba se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare, şi nu în curtea instituţiei, ca în anii trecuţi. La slujbă va asista şi premierul Victor Ponta, a anunţat primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de intervenţii medicale în timpul pelerinajului de la Iaşi.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500 de intervenţii medicale în timpul pelerinajului de la Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei