Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 212 (5419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Brigitte Bardot, despre Băsescu pe tema maidanezilor:"Un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă"

Actriţa franceză Brigitte Bardot a denunţat "politica dictatorială a preşedintelui Traian Băsescu", catalogându-l "un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă", după ce Parlamentul României a adoptat legea care permite eutanasierea câinilor maidanezi.

"Acest tiran nu se gândeşte decât să ucidă şi condamn politica sa dictatorială, nedemnă de un stat membru al Uniunii Europene. S-o crede pe vremea lui Ceauşescu!", a declarat Bardot într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse, reamintind că, "în anul 2000, Traian Băsescu a contribuit la eşecul programului de sterilizare a câinilor din Bucureşti".

Fosta actriţă franceză a făcut apel la "parlamentarii şi senatorii care încă pot anula, înaintea promulgării, această lege arbitrară, să nu permită comiterea acestui genocid al animalelor".

Miercuri dimineaţă, Fundaţia Brigitte Bardot anunţa că studiază recursurile posibile la nivel naţional şi european pentru a împiedica "uciderea" câinilor maidanezi, după ce Parlamentul român a aprobat legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân.

"În timp ce ancheta nu a făcut încă lumină asupra circumstanţelor reale ale dramaticului accident, Parlamentul român răspunde orbeşte şi precipitat dorinţei preşedintelui Traian Băsescu de a ucide câinii maidanezi din România", afirmă Fundaţia, referindu-se la moartea unui copil în vârstă de patru ani, muşcat de câini fără stăpân, la Bucureşti.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, la începutul lunii septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Bucureşti, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

"Peste tot în lume campaniile de sterilizare şi-au arătat roadele, dar România face excepţie, câinii sunt ucişi aici cu miile, apoi supravieţuitorii se reproduc şi uciderea lor continuă la infinit", acuză Fundaţia.

"Legea votată în Parlament încă poate fi atacată înaintea promulgării sale, aşa că Fundaţia Brigitte Bardot va analiza recursurile posibile la nivel naţional şi european deoarece acest text arbitrar ameninţă toţi câinii din România şi nu rezolvă nimic pe termen lung", adaugă textul.

Parlamentul român a votat, marţi, proiectul de lege care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi.

"Numeroase oraşe din lume au populaţii de câini fără stăpân. La Santiago de Chile sunt aproximativ 500.000 la o populaţie de şase milioane de locuitori, potrivit cifrelor oficiale. Dar pentru reducerea acestei suprapopulări canine, autorităţile au preferat să privilegieze sterilizarea, adopţia şi responsabilizarea proprietarilor", conchide Fundaţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brigitte Bardot, despre Băsescu pe tema maidanezilor:"Un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă".
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brigitte Bardot, despre Băsescu pe tema maidanezilor:"Un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei