Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 212 (5419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi

Transfuzii de sânge şi antibiotice de ultimă generaţie, pentru salvarea directorului Şcolii Postliceale Sanitare Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Starea de sănătate a medicului Gheorghe Şerban, directorul Şcolii Postliceale Sanitare Suceava, continuă să fie critică, a informat ieri purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, dr. Gabriel Perianu.

Potrivit responsabilului de relaţiile cu presa, Gheorghe Şerban se află internat în secţia de Reanimare, cu diagnosticul de şoc toxico-septic, iar prognosticul de viaţă rămâne rezervat. Dr. Gabriel Perianu a arătat că pacientul este conştient şi urmează un tratament complex, cu transfuzii de sânge şi antibiotice puternice, de ultimă generaţie.

„Se fac eforturi mari ca să fie echilibrat”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare ieşene. Dr. Gabriel Perianu a adăugat că dacă se va reuşi stabilizarea bolnavului, Gheorghe Şerban va fi supus unei intervenţii chirurgicale radicale. Este vorba de o amputaţie a piciorului stâng, care a generat infecţia răspândită ulterior în tot corpul. În urma acestei operaţii, directorul Şcolii Postliceale Sanitare Suceava îşi va pierde piciorul stâng până la genunchi.

 

Bolnav de diabet şi obezitate

Gheorghe Şerban, în vârstăde 53 de ani, este bolnav de diabet. El a intrat în stare de şoc toxico-septic din cauza unei răni infectate la piciorul stâng, rană produsă în contextul afecţiunii de care suferă.

Directorul Şcolii Postliceale Sanitare Suceava a fost internat încă din data de 28 august în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”, diagnosticul iniţial fiind de „celulită de gambă stângă malperforat plantar”, a informat ieri purtătorul de cuvânt al acestei unităţi sanitare, dr. Tiberius Brădăţan.

Medicii suceveni i-au propus pacientului o amputaţie a piciorului stâng, care să împiedice răspândirea infecţiei în organism, însă operaţia nu a fost agreată de bolnav. În lipsa unei astfel de măsuri radicale, starea  de sănătate a lui Gheorghe Şerban s-a înrăutăţit progresiv, în cele din urmă fiind afectate funcţiile hepatice, renale şi pancreatice.

„Pacientul a refuzat intervenţia radicală în ideea de a nu-şi pierde piciorul, iar infecţia nu a putut fi limitată prin alte metode. Starea septică complicată cu insuficienţă multiorganică este prin definiţie foarte gravă, cu prognostic rezervat”, a precizat dr. Tiberius Brădăţan.

În cursul zilei de marţi, directorul Şcolii Postliceale Sanitare Suceava, care suferă şi de obezitate, a fost transferat la Iaşi cu un elicopter SMURD. Zborul a decurs fără probleme, însă personalul medical a întâmpinat dificultăţi la urcarea pacientului în elicopter, Gheorghe Şerban cântărind aproximativ 200 de kilograme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transfuzii de sânge şi antibiotice de ultimă generaţie, pentru salvarea directorului Şcolii Postliceale Sanitare Suceava.
 Vizualizări articol: 8823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Transfuzii de sânge şi antibiotice de ultimă generaţie, pentru salvarea directorului Şcolii Postliceale Sanitare Suceava3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   . trimis de
(12 sep 2013, 23:46:16
Sa va dea Dumnezeu sanatate si multa putere Domnule Director!!
2.   Te asteptam printre noi! trimis de
(13 sep 2013, 07:58:09
te asteptam printre noi! numai unui om bun i se poate intampla asa ceva! insanatosire grabnica va doresc domn profesor!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei