Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 197 (5404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 80 de persoane în stare gravă au fost transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână

Peste 80 de persoane aflate în stare gravă au fost transportate cu aeronave SMURD în perioada 14-22 august, misiunile fiind executate de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie, prin punctele de operare de la Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Craiova şi Arad.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au intervenit pentru salvarea a 81 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD, informează sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă şi au presupus efectuarea a peste 150 ore de zbor de către piloţii MAI. Astfel, au fost executate câte 15 misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD Bucureşti şi Arad, câte 12 prin unităţile de la Constanţa şi Iaşi, iar şase prin structura de la Craiova.

Totodată, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie s-au alăturat echipelor de jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră care au intervenit pentru localizarea şi stingerea incendiului de pădure şi de vegetaţie uscată izbucnit în apropierea vârfului Toroioaga, la aproximativ 1.400 de metri altitudine, în zona localităţii Borşa.

Cele două elicoptere de tip MI-17 care au intervenit la faţa locului au executat misiuni de cercetare aeriană şi stingere a incendiului, aeronavele fiind echipate cu dispozitivul acroşat bambi-bucket, prin intermediul căruia au putut fi dispersate, la fiecare acţiune, aproximativ 3.000 de litri de apă. În urma acţiunilor, incendiul a fost stins vineri, a precizat MAI.

SMURD foloseşte pentru misiunile de salvare aero-medicală elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135 şi avionul medical de tip Piper PA-42 Cheyenne III aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80 de persoane în stare gravă au fost transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 80 de persoane în stare gravă au fost transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei