Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 183 (5390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă un elicopter SMURD va fi adus la Iaşi; el va deservi cinci judeţe din România şi R. Moldova

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat, joi, că la Iaşi va fi adus un al doilea elicopter SMURD, care va deservi cinci judeţe din România şi Republica Moldova, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, în valoare de aproximativ 6,6 milioane de euro.

Deschiderea oficială a proiectului "Îmbunătăţirea răspunsului serviciului medical de urgenţă SMURD printr-un sistem comun de urgenţă pentru monitorizarea şi limitarea consecinţelor dezastrelor în zona transfrontalieră România, Ucraina şi Republica Moldova", a avut loc joi la Iaşi, în prezenţa unor oficialităţi române şi moldovene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a spus, într-o conferinţă de presă, că la Iaşi va fi adus al doilea elicopter SMURD, care va deservi servicii de urgenţă în zona de frontieră a României, respectiv judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Tulcea, Brăila, dar şi Republica Moldova.

"Mai sunt paşi de făcut, se lucrează la armonizarea legislativă, dar sigur este că la Iaşi va exista un al doilea elicopter SMURD. Asta înseamnă că în cazul unei revizii la elicopterul actual va mai exista un elicopter, astfel încât activitatea să nu fie întreruptă", a spus Raed Arafat.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a solicitat aprobarea transferului unui teren în municipiul Iaşi de la Ministerul Afacerilor Interne către CJ, astfel încât această din urmă instituţie să poată amenaja un hangar pentru cele două elicoptere SMURD ce vor staţiona la Iaşi.

Secretarul de stat în cadrul MAI, Bogdan Tohăneanu, a afirmat că solicitarea şefului CJ Iaşi va fi analizată, el apreciind că nu vor fi probleme pentru realizarea transferului respectiv.

Aplicantul în acest proiect cu finanţare europeană este Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, parteneri fiind Inspectoratul General de Aviaţie şi Serviciul de Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, precum şi ministerul de Interne din Republica Moldova.

Perioada de implementare a acestui proiect este de 24 de luni, bugetul total alocat fiind de 6.675.959,34 euro.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate echipamente ce vor fi folosite pentru gestionarea în comun a situaţiilor de urgenţă din zona transfrontalieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un elicopter SMURD va fi adus la Iaşi; el va deservi cinci judeţe din România şi R. Moldova.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă un elicopter SMURD va fi adus la Iaşi; el va deservi cinci judeţe din România şi R. Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei