Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 183 (5390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă după ce un jandarm şi-a pierdut arma pe o stradă din Piteşti

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş a declanşat o anchetă după ce un jandarm aflat în patrulare într-un cartier din Piteşti a pierdut pistolul Carpaţi pe care îl avea în dotare, arma fiind găsită de un localnic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, când un jandarm care lucrează în structura de ordine publică şi care se afla în patrulare şi-a pierdut pistolul din dotare pe o stradă din cartierul Războieni din Piteşti.

Arma - un pistol Carpaţi de calibrul 7,65 milimetri, care era încărcat - a fost găsită de către un bărbat care a sunat la 112.

Conform sursei citate, incidentul a avut loc "din cauza desprinderii involuntare, pe timpul deplasării, a siguranţei tocului de pistol".

"La nivelul IJJ Argeş a fost declanşată o procedură administrativă pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs evenimentul, urmând să se dispună măsuri disciplinare în cauză. Apreciem spiritul civic al cetăţeanului care a reacţionat prompt şi a predat imediat pistolul, fiind eliminată posibilitatea producerii unor evenimente negative", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, Liviu Sîia.

El a precizat că, la câteva minute după ce cetăţeanul a sunat la 112 pentru a anunţa incidentul, jandarmul a sesizat lipsa pistolului şi şi-a anunţat superiorii.

Conform sursei citate, jandarmul riscă o mustrare scrisă sau amânarea înaintării în grad.

"El regretă incidentul. Riscă o mustrare scrisă sau amânarea înaintării în grad. Asta va stabili comisia din cadrul instituţiei care analizează cazul. Repet, regretă incidentul. Nu a simţit imediat că nu mai are arma, dar la două minute si-a dat seama de faptul că nu mai are pistolul şi a anuntat incidentul", a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean.

Potrivit unor surse din instituţie, jandarmul ar fi pierdut arma lângă un izvor, după ce s-a aplecat pentru a bea apă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă după ce un jandarm şi-a pierdut arma pe o stradă din Piteşti.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchetă după ce un jandarm şi-a pierdut arma pe o stradă din Piteşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei