Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 134 (5341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DNA: 102 persoane condamnate definitiv în luna mai, în dosare de corupţie

Un ministru, un secretar de stat, un deputat, doi judecători, doi generali şi doi ofiţeri din Ministerul Apărării sunt printre cele 102 persoane condamnate definitiv în luna mai, în dosare de corupţie în care au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) transmis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, în luna mai, în dosare de corupţie au rămas definitive 27 de hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 102 inculpaţi.

Printre cei condamnaţi definitiv în luna mai sunt un ministru, un secretar de stat, un deputat, doi judecători, doi generali şi doi ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), comandantul unui inspectorat judeţean pentru situaţii de urgenţă, un ofiţer de poliţie, trei avocaţi, un notar, 15 vameşi, doi agenţi de poliţie de frontieră, conducerea unei direcţii municipale de impozite şi taxe, şase inspectori de finanţe publice, conducerea unei companii de stat, conducerea locală a unui partid politic, directorul unei societăţi de transport public urban, conducerea unei sucursale bancare, un medic, un director de liceu, un expert topograf, trei persoane juridice şi cinci administratori de societăţi comerciale.

Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, în 20 mai, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul privind schimbul de terenuri dintre George Becali şi MApN. Alături de acesta au fost condamnaţi George Becali, la trei ani de închisoare cu executare şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină, la doi ani de închisoare cu executare. În urma deciziei definitive a instanţei, George Becali şi-a pierdut mandatul de deputat.

În 9 mai, instanţa supremă l-a condamnat definitiv la 16 ani de închisoare cu executare pe Radu Ion Fotino, revendicatorul terenurilor din cartierul ANL "Henri Coandă", acuzat de înşelăciune prin afaceri cu terenuri. Alături de acesta au fost condamnaţi Andra Luminiţa Râşnoveanu, la 11 ani de închisoare, şi Romulus Benone Dragomir, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Fostul preşedinte al organizaţiei municipale PNG Braşov Adrian Mureşan, a fost condamnat definitiv, pe 21 mai, de instanţa supremă la opt ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate, fiind acuzat că a sechestrat în anul 2008 un om de afaceri, pe care l-a obligat să-i vândă un teren la un preţ mult sub valoarea pieţei. În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi şase complici ai acestuia, între care fostul preşedinte al organizaţiei judeţene PNG Braşov Marian Aurel Arişanu, la şapte ani de închisoare pentru şantaj, Radu Dârjan, Gheorghe Marius Dârjan, Gabriel-Darie Aculov şi Adrian Frandeş, la câte opt ani de închisoare pentru lipsire de libertate, notarul Viorel Tudorache, la şapte ani de închisoare pentru şantaj sub forma complicităţii, şi avocata Anamaria Burcă (fosta soţie a lui Adrian Mureşan), la un an de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. Mureşan a fost dat în urmărire naţională, în 24 mai, şi prins de poliţişti şi încarcerat la Penitenciarul Codlea, la începutul lunii iunie.

Fosta conducere a Electrica Banat a fost condamnată definitiv de ICCJ la pedepse între unu şi patru ani de închisoare cu executare sau cu suspendare, pentru fapte de corupţie. Livius Ioan Milea, fost director general al FDFEE Electrica Banat (fostă filială teritorială de stat, în prezent privatizată, a societăţii Electrica SA), a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, Gheorghe Erimescu, fost director comercial la SISEE Electrica Banat (sucursală de întreţinere şi servicii din cadrul Electrica SA), a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, Sorin Boc, fost director economic la SISEE Electrica Banat, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare, iar asociatul lui Georgică Cornu la grupul de firme Izometal - Confort, Lucian Caraiman, care la data faptelor de care este acuzat era director de marketing la SC Confort SA şi agent comercial la SC Izometal SA, a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, au mai primit pedepse cu închisoare, cu suspendare, Iulia Anca Crudu, fost şef Serviciu Aprovizionare la SISEE Electrica Banat, şi Ion Şalvari, fost funcţionar în cadrul Biroului Administrarea Patrimoniului la FDFEE Electrica Banat.

Fostul inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Maramureş Robert Daniel Kadlec a fost condamnat pe 28 mai, de ICCJ, la patru ani de închisoare cu executare. Conform DNA, în cursul anului 2008, "prin ameninţări repetate şi directe", Kadlec Robert Daniel, i-a constrâns pe administratorii a două societăţi comerciale să introducă în evidenţa contabilă documente care nu aveau la bază operaţiuni reale, iar apoi să solicite rambursarea TVA deductibilă. Inspectorul i-a ameninţat că va aplica amenzi mari firmelor, iar în final va determina închiderea acestora. În acelaşi doasar a fost condamnată Crina-Smaranda Abrihan, care era tot inspector fiscal la DGFP Maramureş, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, şi Dan Bucată, administrator al unei societăţi comerciale, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru rambursare ilegală de TVA, evaziune fiscală şi fals contabil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA: 102 persoane condamnate definitiv în luna mai, în dosare de corupţie.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DNA: 102 persoane condamnate definitiv în luna mai, în dosare de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei