Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 134 (5341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Admiterea la UBB Cluj va fi din toamnă pe bază de teste grilă sau eseuri, în funcţie de facultate

Universitatea "Babeş-Babeş" (UBB) din Cluj-Napoca va introduce, din toamnă, testarea la admitere pentru absolvenţii de liceu, care constă într-un test grilă clasic, eseuri sau altă formă de verificare a cunoştinţelor, media de la Bacalaureat nemaifiind luată în considerare.

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a declarat, miercuri, presei, că argumentele luării deciziei ţin de eficientizarea învăţământului superior şi de faptul că o universitate care se respectă "îşi impune propria grilă pentru a avea cei mai buni studenţi", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ne-am gândit, pe de-o parte, la eficientizarea învăţământului superior, iar, pe de altă parte, orice universitate care se respectă, iar UBB este una de prestigiu şi tradiţie, îşi impune propria grilă pentru a avea cei mai buni studenţi. De aceea ne-am gândit, din toamnă, pentru anul universitar 2013/2014, nu să revenim la formele vechi de admitere pe bază de examen, ci la anumite forme de testare a cunoştinţelor studenţilor pentru a-i determina pe unii să se pregătească, în ultimii ani de liceu, pentru a deveni studenţi şi de a reuşi să avem, şi noi, profesorii, un indicator al nivelului lor de pregătire. De aceea, pentru că suntem după o întrerupere de 12 - 13 ani, am decis să lăsăm la latitudinea facultăţilor fixarea modalităţii de admitere care poate consta într-un test grilă clasic sau eseuri sau altă formă de verificare a cunoştinţelor, astfel încât să fim capabili să ştim câţi din cei care vor deveni studenţi vor putea face faţă minimelor cunoştinţe în domeniul de specialitate", a spus Pop.

El a afirmat că nu se intră într-o universitate de prestigiu numai printr-o simplă înscriere sau prin luarea în calcul a mediei de la Bacalaureat, "ci trebuie intrat pe baza unui mic efort, pentru că învăţământul superior este altă treaptă de pregătire, care diferă de cea legată de liceu".

Pop a spus că facultăţile de matematică, fizică, chimie, biologie, cele din domeniul ştiinţelor exacte, au acceptat cu mai mult entuziasm decât cele din domeniul uman sau al ştiinţelor sociale introducerea testării, "dar toate au acceptat o formă de verificare".

"Cred că viitorul îmi va da dreptate şi vom avea un aflux la fel de mare de studenţi ca şi anul trecut, sau chiar mai mare, introducând aceste forme de verificare care arată şi marca sau valoarea unei universităţi. Bacalaureatul în acest an nu va conta, dar se va ţine seama de absolvenţii de liceu care au obţinut rezultate bune la olimpiade judeţene sau premii naţionale, care arată pregătirea lor din timpul liceului", a adăugat Pop.

El a spus că numărul de locuri la licenţă nu a fost comunicat, încă, de Ministerul Educaţiei, dar speră să fie similar celui de anul trecut.

UBB a renunţat, în 2000, la admiterea pe bază de concurs.

UBB este cea mai mare instituţie de învăţământ superior din România şi are aproximativ 40.000 de studenţi şi peste 1.400 de cadre didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Admiterea la UBB Cluj va fi din toamnă pe bază de teste grilă sau eseuri, în funcţie de facultate.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Admiterea la UBB Cluj va fi din toamnă pe bază de teste grilă sau eseuri, în funcţie de facultate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei