Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 95 (5302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Automat cu dulciuri expirate de cinci ani, la Spitalul de Pediatrie Braşov

 

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Braşov au găsit, marţi, în urma unui control la Spitalul de Pediatrie din municipiu, dulciuri expirate de cinci ani într-un automat din incinta unităţii, într-un alt automat de ceai şi cafea fiind găsite furnici.

Reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Braşov au verificat, marţi, automatele de cafea şi bomboane din mai multe unităţi din Braşov, inclusiv pe cele de la Spitalul de Pediatrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În spitalul respectiv funcţionează trei automate de cafea şi două de dulciuri. Într-unul dintre aparatele de cafea au fost găsite furnici, iar în cele de dulciuri existau produse care aveau ca dată de expirare anul 2008.

De asemenea, pe automate nu era trecut proprietarul acestora, şi nici date de contact.

"Este incredibil ceea ce am descoperit aici. Dacă într-adevăr bomboanele acestea sunt expirate de cinci ani, vă daţi seama la ce riscuri era supusă sănătatea copiilor care cumpărau de aici. Am ridicat cele două automate cu bomboane, le-am sigilat şi le-am depozitat într-o cameră a Spitalului de Pediatrie până când vom identifica proprietarul", a declarat Claudiu Sorin Susanu, comisarul şef al CRPC Braşov.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Marcel Albean, a spus că va fi reziliat contractual cu firma distribuitoare în cazul în care se vor dovedi aceste nereguli.

"Noi avem contracte cu aceste firme, ne-am angajat doar să punem la dispoziţie spaţiul pentru a fi amplasate. Ni se pare normal ca oamenii care vin cu copiii la spital să aibă posibilitatea de a cumpăra o cafea sau un ceai, dar dacă vom descoperi că aici s-au găsit furnici în produse vom rezilia contractele. Dacă apar furnici în hol ele pot ajunge foarte uşor şi în spital, ceea ce nu este în regulă", a declarat doctorul Marcel Albean, purtătorul de cuvînt al spitalului.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au făcut, luni, controale ample şi la cafenelele şi restaurantele din centrul vechi al Braşovului, împreună cu inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar şi comisari ai Gărzii Financiare.

Echipele de control au găsit o serie de probleme, pornind de la lipsa autorizaţiilor de funcţionare, probleme grave privind igiena în anumite bucătării ale unor localuri sau nereguli în documentele contabile.

La un local, comisarii au descoperit că se serveşte apă plată de la robinet pentru 5 lei/pahar.

"Este de neacceptat acest lucru, chiar dacă angajaţii localului au declarat că utilizează un aparat de purificare a apei. Nu poate fi servită apă de la robinet, despre care nu avem siguranţa că este conformă, drept apă plată. Apa plată este o apă fără clor, iar aparatul pe care ni l-au arătat nu cred că elimină clorul din apă", a mai declarat Susanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Automat cu dulciuri expirate de cinci ani, la Spitalul de Pediatrie Braşov.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Automat cu dulciuri expirate de cinci ani, la Spitalul de Pediatrie Braşov5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei