Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 95 (5302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pajiştile nu mai pot desfiinţate decât cu aviz ministerial, concesionarea permisă doar pentru 10 ani

 

Pajiştile înregistrate ca atare în Registrul agricol la 1 ianuarie 2007 nu mai pot desfiinţate decât cu avizul Ministerului Agriculturii şi cu recuperarea anticipată a unor terenuri neproductive, iar concesionarea pajiştilor aflate în domeniul public nu poate depăşi 10 ani, a decis, marţi, Guvernul.

Măsurile au fost adoptate prin ordonanţă de urgenţă.

"Ordonanţa de urgenţă reglementează obligaţia deţinătorilor de pajişti permanente să menţină suprafaţa totală ocupată cu pajişti la 1 ianuarie 2007, înregistrate în Registrul agricol ca păşune sau fâneaţă la acea dată, conform prevederilor Legii 157/2005 (prin care România a ratificat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană-n.r.). Ordonanţa de urgenţă evidenţiază şi situaţiile excepţionale în care pot fi scoase definitiv sau temporar suprafeţe din circuitul agricol al pajiştii, operaţiune care se va face doar cu avizul Ministerului Agriculturii şi cu recuperarea anticipată a suprafeţelor de pajişti din terenuri neproductive", a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

Totodată, el a precizat că actul normativ dă posibilitatea crescătorilor de animale să solicite închirierea sau concesionarea pajiştilor aflate în domeniul public, dar durata contractelor încheiate nu poate depăşi 10 ani.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat, marţi dimineaţa, la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture, că Guvernul va aproba în şedinţa de marţi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii pajiştilor, care este în vigoare de doi ani, însă nu are norme de aplicare, principala modificare vizând sprijinirea asociaţiilor tradiţionale pentru a beneficia de fonduri europene destinate întreţinerii pajiştilor.

"În şedinţa de guvern se va aproba Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii pajiştilor, o ordonanţă pe care o aşteptăm de mult timp, mai ales cei care sunt proprietari sau cei care vor să concesioneze pajiştile de la consiliile locale, într-o perioadă în care se depun deja cereri, şi vrem să modificăm legea până la momentul când se vor finaliza primirile de cereri, astfel încât în acest an beneficiarii de ajutoare de plată pe suprafaţă pajişti să fie crescătorii adevăraţi de animale din comunele respective", a spus Constantin.

El a arătat că principala modificare a legii vizează sprijinirea asociaţiilor tradiţionale din toate comunele din România, astfel încât acestea să fie principalele beneficiare ale fondurilor europene destinate întreţinerii păşunilor şi pajiştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pajiştile nu mai pot desfiinţate decât cu aviz ministerial, concesionarea permisă doar pentru 10 ani.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pajiştile nu mai pot desfiinţate decât cu aviz ministerial, concesionarea permisă doar pentru 10 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei