Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 89 (5296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Român condamnat în SUA pentru o fraudă fiscală în valoare de 1,6 milioane de dolari

 

Un român, Ovidiu Isac, în vârstă de 31 ani, care locuieşte în Statele Unite, a fost condamnat la şapte ani de închisoare ca lider al unui complot internaţional ce a încasat aproximativ 1,6 milioane de dolari în baza unor declaraţii fiscale frauduloase, relatează Chicago Sun Times online.

Isac, care locuieşte la Skokie, un sat din ţinutul Cook, în statul Illinois, sat care este de mai mulţi ani o suburbie a oraşului Chicago, a condus o reţea de 23 de persoane împreună cu care a conspirat, în regiunea oraşului Chicago, utilizând conturile bancare ale acestora pentru a primi sume solicitate în baza unor cereri de restituire, în schimbul unei părţi a acestor sume, false şi a trimite banii în România, a anunţat Biroul Procurorului Statelor Unite într-un comunicat.

Cel puţin 470 de cereri false de restituire, în valoare de 4.000 până la 7.000 de dolari fiecare, au fost completate în numele unor cetăţeni români care au vizitat anterior Statele Unite cu vize pentru studii şi au completat cereri de restituire, dar care nu se mai aflau în ţară, precizează procurorii.

Isac a fost condamnat vineri la 85 de luni de închisoare şi la plata sumei de 1,64 milioane de dolari de către judecătorul federal Charles Norgle, care a hotărât totodată ca bărbatul originar din România să fie deportat după ispăşirea pedepsei, potrivit aceleiaşi surse. Isac a pledat vinovat, în ianuarie, pentru conspiraţie în vederea fraudării Guvernului american şi pentru furt de fonduri guvernamentale.

Cererile false de restituire au cauzat o pierdere în valoare de peste 1,6 milioane de dolari Trezoreriei Statelor Unite în perioada fiscală 2007-2009, potrivit procurorilor. Cererile au fost depuse în numele unor persoane reale, care nu ştiau că identitatea lor era utilizată, având în vedere că nu se mai aflau pe teritoriul Statelor Unite.

Cel puţin 200 de conturi bancare deschise pe numele a peste 75 de persoane au fost utilizate pentru primirea banilor, o parte din care erau păstraţi, iar altă parte trimisă în România, potrivit procurorilor. Într-un caz, Isac şi complici ai săi au atacat fizic persoane asociate unui suspect, care a refuzat să îi plătească "partea" lui Isac.

Returnările includeau nume şi numere de asigurări sociale ale unor persoane care au vizitat Statele Unite în baza unor vize temporare acordate în vederea efectuării de studii şi care au depus cereri de restituire, dar care nu mai locuiau în Statele Unite şi era puţin probabil să depună alte cereri.

Isac a fost arestat în aprilie 2010 împreună cu alte 23 de persoane, inculpate în acelaşi dosar, dintre care 19 au fost condamnaţi, iar alţi cinci sunt fugari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Român condamnat în SUA pentru o fraudă fiscală în valoare de 1,6 milioane de dolari.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Român condamnat în SUA pentru o fraudă fiscală în valoare de 1,6 milioane de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei