Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 72 (5279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consecinţe

Consumul intern de carne de vită a scăzut cu cel puţin 10%

Consumul intern de carne de vită a scăzut cu minim 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar exporturile de carne de vită şi cal au ajuns aproape de zero ca urmare a scandalurilor de pe piaţă din ultima perioadă, a declarat ieri preşedintele Federaţiei Pro Agro, Alexandru Jurconi.

"Consumul de carne de vită şi cal pe piaţa internă a scăzut în această perioadă cu zeci de procente. Nu ştim însă dacă scăderea este din cauza intrării în Postul Paştelui sau din cauza scandalurilor din piaţă", a spus Jurconi în urma unei întâlniri cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a arătat că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, consumul intern de carne de vită şi cal s-a diminuat cu minim 10%.

Totodată, preşedintele Federaţiei a afirmat că în ultima perioadă exporturile de carne de vită şi cal s-au redus drastic, ajungând aproape de zero.

Jurconi a declarat recent, pe această temă, că nu se mai aşteaptă pentru acest an la vânzări de carne de cal pe pieţele externe, arătând că volumul de 6.000 - 7.000 de tone cât se exporta anterior scandalului era semnificativ, agricultura având nevoie de aceşti bani. Cea mai mare cerere pentru carnea de cal venea din Franţa şi Italia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul intern de carne de vită a scăzut cu cel puţin 10%.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul intern de carne de vită a scăzut cu cel puţin 10%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei