Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 72 (5279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plăţi interne de 715 milioane lei făcute deja în martie pentru beneficiarii de fonduri UE

Plăţi interne de 715 milioane de lei au fost operate deja în martie de Guvern către beneficiarii de fonduri UE dintr-un împrumut de 1,2 miliarde de lei contractat de la Trezorerie, restul acestei sume urmând să fie plătit până la sfârşitul lunii, informează Ministerul Fondurilor Europene.

"Autorităţile de Management (AM) au plătit beneficiarilor facturi restante în valoare de aproximativ 715 milioane de lei până pe 25 martie, adică aproape 60% din valoarea împrumutului contractat de la Trezorerie", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX.

Împrumutul de la Trezorerie contractat la începutul lunii martie a fost aprobat de Guvernul României prin Hotărârea 73/2013.

"Vom avea grijă ca celelalte cereri de rambursare să fie achitate cât mai repede, indiferent de efortul pe care trebuie să-l depună angajaţii statului, pentru ca întreaga sumă împrumutată de la Trezorerie să fie virată beneficiarilor în această lună. În plus, vom impune acest ritm de lucru alert pentru a recupera întârzierile şi pentru a ajunge la zi cu plata facturilor", a mai asigurat Teodorovici.

Cele mai mari plăţi din suma achitată până acum revine AM pentru Programul Operaţional Regional - aproape 251 de milioane de lei, AM pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu are circa 169 de milioane de lei , iar AM Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) a plătit aproape 166 de milioane de lei.

Teodorovici declara marţi că obiectivul în perioada următoare este să trimită Comisiei Europene cereri de rambursare de aproximativ un miliard de euro pentru toate programele operaţionale până la finalul lunii aprilie.

"Partea mai puţin plăcută e că avem programele operaţionale de transport şi competitivitate încă suspendate, ceea ce înseamnă că efortul va trebui să fie pe bugetul de stat pentru a asigura plăţile la zi pe fiecare factură în parte, dar odată cu deblocarea acestora bugetul de stat va primi sumele cheltuite pe fiecare factură în parte", a adăugat acesta.

Rata de absorbţie pe fondurile de coeziune raportată la totalul plăţilor către beneficiari era la 15 martie, ultima centralizare publicată de Ministerul Fondurilor Europene, de 24,43%, adică 22,789 miliarde de lei. De asemenea, rata de absorbţie raportată la plăţile făcute de către Comisia Europeană era la aceeaşi dată de 12,82%, adică 2,463 miliarde euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăţi interne de 715 milioane lei făcute deja în martie pentru beneficiarii de fonduri UE.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plăţi interne de 715 milioane lei făcute deja în martie pentru beneficiarii de fonduri UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei