Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 37 (5244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Restaurantele din România vând anual peste 20.000 de sticle de vin mai scumpe de 100 de euro

 

În restaurantele din România se vând anual peste 20.000 de sticle de vin care costă peste 100 de euro bucata, estimează Bogdan Ciocoveanu, business director al Lerida International, cel mai mare importator de vinuri de pe piaţa locală.

"La valoarea de peste 100 de euro bucata, peste 90% din vinurile care se vând în restaurante sunt din import. Anual, se vând în restaurantele din România peste 20.000 de sticle de vin care costă mai mult de 100 de euro bucata", a declarat Ciocoveanu pentru MEDIAFAX.

El estimează piaţa vinurilor de import la aproximativ 10 milioane de euro.

Majoritatea vinurilor mai scumpe de 100 de euro se vând în restaurantele de lux independente sau în restaurantele hotelurilor de patru şi cinci stele. Mai mult de jumătate din vinurile scumpe se consumă în restaurantele din Bucureşti.

"Cei care le consumă sunt în general turişti străini, care se cazează în hotelurile de patru şi cinci stele. Principalele ţări din care provin vinurile sunt Franţa, Italia, SUA şi Chile. Cele mai scumpe sunt vinurile franţuzeşti", a afirmat şeful importatorului de vinuri.

Majoritatea celor care consumă vinuri de peste 100 de euro le preferă pe cele roşii şi seci. Ele au în general între trei şi zece ani vechime.

"Piaţa vinurilor scumpe este în creştere de la an la an. Chiar dacă suntem în criză, oamenii care au avut bani au în continuare. Oamenii devin mai curioşi să descopere lucruri noi", a mai spus Ciocoveanu.

Cele mai multe vinuri scumpe se vând în intervalul 100 de euro - 1.000 de euro. La peste 1.000 de euro sticla se vând câteva zeci de sticle pe an.

Lerida a vândut anul trecut şi zece sticle de vin Petrus, care costă aproximtiv 3.000 de euro la importator, dar în restaurante ajung mai scumpe. "Acesta este un vin franţuzesc care are o poveste foarte frumoasă. Se spune că acolo unde se găseşte viţa-de-vie a murit Sfântul Petru. Acolo este un pământ unde nu creşte abolut nimic, cu excepţia viţei-de-vie", a afirmat directorul Lerida.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restaurantele din România vând anual peste 20.000 de sticle de vin mai scumpe de 100 de euro.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Restaurantele din România vând anual peste 20.000 de sticle de vin mai scumpe de 100 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei