Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 27 (5234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu: Raportul MCV a fost profund politizat, abordarea a fost de multe ori nesinceră

Preşedintele Băsescu a declarat că, din păcate, raportul CE privind MCV a fost "profund politizat, iar abordarea publică a fost de multe ori nesinceră", el adăugând că "românii au putut fi păcăliţi" de televizor, dar "occidentalii nu se uită la televiziunile noastre decât pentru monitorizare".

Preşedintele a spus că nu ar fi organizat conferinţa de presă ieri dacă ar fi existat reacţii corecte ale instituţiilor statului la raportul MCV.

 "De mult nu am mai făcut o conferinţă de presă duminica, dar se impunea, reacţia nu mai putea fi întârziată. Sigur că obiectivul este acela de a mă pronunţa pe Raportul MCV. Şi poate n-aş fi făcut-o dacă de la nivel oficial, de la nivel de reprezentare a celor mai importante instituţii ale statului român, reacţia ar fi fost corectă. Din păcate, raportul a fost profund politizat, iar abordarea publică a fost de multe ori nesinceră", a adăugat Băsescu.

 "Atrag atenţia asupra unui lucru: românii au putut fi păcăliţi de televizoare, dar occidentalii nu se uită la televizoarele noastre decât pentru monitorizare. Ei se uită la fapte, la acţiuni ale Guvernului, ale Parlamentului, ale preşedintelui, ale instituţiilor statului. Cine se amăgeşte cu ideea că propagandistic vom păcăli Comisia Europeană sau statele membre nu face decât să aibă o poziţie împotriva interesului naţional", a continuat Traian Băsescu.

 Ulterior, şeful statului a spus din nou că a observat că raportul a fost profund politizat în abordări, "fiecare chel încercând să-şi pună mâna în cap, fie că a fost vorba de oameni politici, fie că a fost vorba de presă".

 "Cu uşurinţă îmi dau seama cât de departe sunt unele abordări de abordarea europeană, ceea ce înseamnă că avem o problemă de educaţie privind standardele UE", a mai spus Traian Băsescu.

 El a susţinut că, în analiza raportului, ar trebui să se înţeleagă faptul că acesta nu poate fi citit singur, că observaţiile privind justiţia din rapoartele Comisiei de la Veneţia şi OSCE din decembrie nu mai sunt incluse în documentul dat publicităţii de CE în 30 ianuarie.

 "Oricât s-ar strădui cineva - e adevărat, în mod incorect - să demonstreze că acest raport a fost făcut pe sub masă, cu influenţe din România este o copilărie şi va râde orice demnitar european când va constata o astfel de abordare", a continuat preşedintele.

 Băsescu a adăugat că a înţeles că USL vrea să declanşeze o campanie în PE. "Am o rugăminte: înainte să citească raportul, şi pe cel de la Veneţia şi OSCE", a adăugat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Raportul MCV a fost profund politizat, abordarea a fost de multe ori nesinceră.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu: Raportul MCV a fost profund politizat, abordarea a fost de multe ori nesinceră1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei