Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei, după anunţul că nu sunt bani în buget pentru aeroportul Iaşi: Eu nu îndemn la revoluţii

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, susţine că nu îndeamnă la revoluţii şi că viaţa nu se termină după adoptarea bugetului, el având, duminică, o întâlnire cu parlamentarii de Iaşi, după anunţul lui Victor Ponta că în buget nu sunt prevăzuţi bani pentru aeroportul ieşean.

Întâlnirea desfăşurată duminică la sediul Prefecturii Iaşi a fost convocată de preşedintele CJ Iaşi Cristian Adomniţei, la discuţii fiind prezenţi zece din cei 23 de parlamentari ai judeţului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei mai mulţi absenţi s-au înregistrat din partea USL, doar şase din cei 17 senatori şi deputaţi ai Uniunii participând la întâlnire.

Potrivit conducerii CJ Iaşi, scopul reuniunii a fost ca parlamentarii de Iaşi să cunoască proiectele judeţului şi să le susţină în Parlament, la dezbaterile asupra bugetului.

Discuţiile au vizat, în principal, proiectul de modernizare al aeroportului din Iaşi, iniţiat de CJ, după ce, joi, premierul Victor Ponta a anunţat că în bugetul pe 2013 nu sunt prevăzuţi bani pentru acest proiect.

"Eu nu îndemn la revoluţii. Mizez pe înţelepciunea şi experienţa dumneavoastră politică. Viaţa nu se termină după ce se adoptă bugetul, însă precizez că aeroportul se va face din fonduri proprii. În februarie desemnăm câştigătorul licitaţiei”, le-a spus Adomniţei parlamentarilor prezenţi la discuţii.

Senatorul liberal Marin Burlea şi-a exprimat regretul că guvernul USL nu alocă bani pentru aeroportul din Iaşi, el cerând ca toţi aleşii ieşeni din Parlament să acţioneze unitar, aşa cum au făcut parlamentarii de Cluj în ultimul mandat.

 

Deputat PPDD: "Să nu vă aşteptaţi ca liderii naţionali USL, dacă vor mai veni la Iaşi, să fie la fel de bine primiţi ca pe 24 ianuarie"

La rândul său, deputatul PPDD, Viorel Blăjuţ a spus că la Iaşi oamenii au votat masiv USL, dar că "dezamăgirea s-a produs mai repede decât s-ar fi crezut".

"Să nu vă aşteptaţi ca liderii naţionali USL, dacă vor mai veni la Iaşi, să fie la fel de bine primiţi ca pe 24 ianuarie" a spus Viorel Blăjuţ.

La întâlnire a fost prezent şi deputatul PPDD de Bârlad, Tudor Ciuhodaru, el calificând drept cinică afirmaţia premierului Victor Ponta că nu vor fi alocaţi bani pentru aeroportul Iaşi în acest an.

La finalul reuniunii, preşedintele CJ Iaşi le-a înmânat parlamentarilor prezenţi lista proiectelor judeţului care necesită finanţare.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Iaşi că Guvernul nu poate finanţa proiectul de modernizare al aeroportului din Iaşi întrucât nu există baza legală, aeroportul fiind în subordinea Consiliului Judeţean şi nu al Ministerului Transporturilor.

Victor Ponta a precizat, întrebat fiind de ce în bugetul pe acest an nu este prevăzut nici un leu pentru modernizarea aeroportului din Iaşi, că Executivul nu are baza legală pentru a finanţa proiectul, aeroportul ieşean nefiind unul strategic.

"Nu avem încă baza legală. Aeroportul din Iaşi aparţine Consiliului Judeţean. La Ministerul Transporturilor sunt trecute aeroporturile strategice, iar Iaşiul nu se află printre ele, din păcate. Va trebui să modificăm legea ca să-l putem finanţa. Nefiind un obiectiv care aparţine guvernului nu putem să-l finanţăm", a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

Premierul a spus că preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, îi aminteşte în fiecare zi despre acest proiect, dar că lucrurile nu se pot rezolva peste noapte.

În campania electorală de la alegerile parlamentare, liderul PNL Iaşi Relu Fenechiu afirma la o acţiune USL, de faţă cu premierul, că parlamentarii USL de la Iaşi nu vor vota bugetul pe 2013 dacă nu va exista finanţare pentru aeroport.

Preşedintele CJ Iaşi Cristian Adomniţei susţine că aeroportul ieşean va fi modernizat în orice condiţii şi că instituţia a demarat deja licitaţia pentru prelungirea actualei piste de la 1.800 metri la 2.400 de metri.

Lucrările ar urma să dureze doi ani, costul investiţiei depăşind 30 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei, după anunţul că nu sunt bani în buget pentru aeroportul Iaşi: Eu nu îndemn la revoluţii.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei, după anunţul că nu sunt bani în buget pentru aeroportul Iaşi: Eu nu îndemn la revoluţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei