Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectul de Vaslui:Trag un semnal de alarmă în privinţa nedotării vămilor cu utilaje de deszăpezire

Prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a tras un semnal de alarmă în privinţa nedotării Vămii Albiţa, cea mai importantă de pe graniţa de est a României, cu utilaje de deszăpezire, după ce peste 50 de TIR-uri au rămas blocate, duminică, din cauza înzăpeziri vămii vasluiene.

Traficul rutier prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa a fost reluat, duminică după-amiază, pe sensul de intrare în ţară, după ce zeci de TIR-uri care veneau din Republica Moldova au rămas blocate în vama vasluiană, majoritatea încă de sâmbătă, din cauza înzăpezirii punctului de frontieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reluarea circulaţiei prin vamă s-a făcut după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a intervenit cu două utilaje de deszăpezire pe sectorul de drum de câteva sute de metri ce se află în administrarea exclusivă a Vămii Albiţa.

"Porţiunea respectivă de drum nu a fost deszăpezită corespunzător, aceasta fiind una din obligaţiile Vămii Albiţa, care nu are în dotare utilajele specifice procesului. De aceea, trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte dotarea necorespunzătoare a vămilor, cu utilaje specifice deszăpezirii, în terminalele de marfă. Ar trebui făcută o analiză, iar apoi să se ia unele măsuri, mai ales pentru vămile aflate la graniţa de est a României dar şi a Uniunii Europene, pentru că aici fenomenele meteorologice de iarnă pot fi de multe ori extreme", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

Pe lângă lipsa utilajelor de deszăpezire din Vama Albiţa, prefectul de Vaslui crede că blocajul de duminică din punctul de trecere a frontierei a fost creat şi de unii şoferi care au derapat cu autotrenurile după ce nu au respectat indicaţiile administraţiei vămii vasluiene.

Peste 50 de TIR-uri au fost blocate, duminică, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pe sensul de intrare în ţară, majoritatea încă din cursul zilei de sâmbătă, după ce autorităţile vamale nu au deszăpezit poarta de intrare în ţară dinspre Republica Moldova.

Pentru rezolvarea situaţiei din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a trimis un utilaj de deszăpezire în vama vasluiană, după ce şoferii de TIR-uri stau şi aşteaptă să intre în România încă din cursul zilei de sâmbătă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Vaslui:Trag un semnal de alarmă în privinţa nedotării vămilor cu utilaje de deszăpezire.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul de Vaslui:Trag un semnal de alarmă în privinţa nedotării vămilor cu utilaje de deszăpezire5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei