Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Motreanu: Parlamentarilor PNL nu li s-a interzis să depună amendamente la buget

Chestorul Camerei Deputaţilor Dan Motreanu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că parlamentarilor PNL nu li s-a interzis să depună amendamente la bugetul pe 2013, el arătând că, în urma unei discuţii în grup, s-a decis să se finanţeze obiectivele generale promise în campanie.

"Nu ni s-a interzis să depunem amendamente la buget. A fost o discuţie generală, la început, cu liderul de grup, care este şi preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe (Dan Radu Ruşanu, n.r.), în care s-a explicat că sunt bani pentru plata arieratelor şi pentru finalizarea obiectivelor deja demarate", a spus Motreanu.

"Mai mult, fiind la început de mandat, am căzut de acord că trebuie îndeplinite promisiunile cu caracter general din campanie, respectiv indexarea pensiilor şi creşterea salariului minim", a adăugat Motreanu, care a menţionat că, în aceste condiţii, depunerea de amendamente punctuale nu-şi avea rostul.

Motreanu a criticat, pe de altă parte, actuala opoziţie pentru că a reluat amendamentele depuse de USL la bugetul din 2012, el întrebându-i pe democrat-liberali dacă au verificat câte din acele amendamente au ajuns să fie îndeplinite.

 

Sorin Roşca Stănescu: Mi s-a transmis cât se poate de oficial că ni se cere să nu facem amendamente

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a susţinut că i s-ar fi transmis în mod "cât se poate de oficial" să nu facă amendamente la bugetul de stat pe anul 2013, în timp ce liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a infirmat spusele colegului său.

"Mai întâi am primit un sms prin care mi s-a spus că până vineri putem face amendamente, după care în momentul în care am cerut formularele (pentru a depune amendamente la buget, n.r.) mi s-a transmis cât se poate de oficial că ni se cere să nu facem amendamente", a declarat Roşca Stănescu într-o emisiune Realitatea TV.

De asemenea, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cele susţinute de Sorin Roşca Stănescu nu sunt adevărate.

"Nu este adevărat, chiar parlamentarii USL au primit, eu am dat sms tuturor parlamentarilor că amendamentele se depun de joi până sâmbătă", a declarat Haşotti, pentru MEDIAFAX, însă nu a putut preciza câte amendamente au fost depuse în numele grupului PNL.

Liderul deputaţilor PDL, Mihai Stănişoară, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii democrat-liberali cumulează peste 10.000 de amendamente depuse la legea bugetului de stat, decizia fiind de a le susţine pe fiecare în parte, estimând astfel o dezbatere "îndelungată" a bugetului pe 2013.

Vicepreşedintele PDL Andreea Paul menţiona, joi, că PDL pregăteşte multe amendamente la proiectul de buget şi anume 6.300 de amendamente din cele pe care le-au propus parlamentarii USL în 2012, la care se adaugă 3.000 de amendamente noi, centrate pe crearea locurilor de muncă şi relansarea creşterii economice.

Potrivit programului stabilit de Birourile Permanente ale celor două Camere, parlamentarii au avut la dispoziţie săptămâna în curs pentru a depune amendamente la proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013.

În zilele de luni, marţi şi miercuri urmează fi făcute audierile în comisiile de specialitate pentru fiecare minister în parte, iar începând de joi şi până luni, inclusiv, cele două proiecte de lege vor fi dezbătute în comisiile comune de Buget-Finanţe.

Proiectele de buget urmează să fie dezbătute în plenul Parlamentului marţi, 5 februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motreanu: Parlamentarilor PNL nu li s-a interzis să depună amendamente la buget.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motreanu: Parlamentarilor PNL nu li s-a interzis să depună amendamente la buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei