Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2012 - Anul XVII, nr. 276 (5181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta a inaugurat 14 km de şosea de centură la Iaşi: Fără variante de ocolire oraşele se sufocă

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Iaşi, unde a inaugurat 14 kilometri din şoseaua de centură, că orice mare oraş are nevoie de infrastructură pentru dezvoltarea economică şi că trebuie construite variante de ocolire în toate localităţile importante pentru că altfel acestea "se sufocă".

Victor Ponta a participat, vineri dimineaţă, la inaugurarea unui tronson de 14 kilometri al şoselei de centură a municipiului Iaşi, tronson care este dat în folosinţă din luna august, inaugurarea oficială fiind amânată până acum.

 Ponta a refuzat să taie panglica pe care autorităţile o pregătiseră în acest sens, afirmând: "Nu tai nimic, eu doar adaug".

 Astfel, panglica a fost tăiată de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, şi de un reprezentant al firmei constructoare.

Ponta a spus că orice mare oraş al ţării care vrea să se dezvolte din punct de vedere economic are nevoie de infrastructură.

 "Doresc ca astfel de variante de ocolire să existe în toate oraşele mari, localităţile mari se sufocă dacă nu vor avea astfel de lucrări. Acestea sunt o prioritate. Încet, încet şoselele de centură se realizează. Preţurile sunt mari, dar şi beneficiile sunt mari", a spus premierul, care a mers pe şoseaua de centură a Iaşiului împreună cu ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

 Victor Ponta a adăugat că este important ca la finanţările europene România să reuşească menţinerea cotei de finanţare de 85 la sută, adăugând că dacă aceasta se va reduce la 75 la sută vor trebui alocaţi mai mulţi bani de la buget.

 "Cu cât mai puţini bani obţinem de la Bruxelles, cu atât vom avea mai puţini bani la buget pentru centurile ocolitoare", a spus Ponta.

 Acest tronson de 14 kilometri al şoselei de centură a municipiului Iaşi a fost dat în folosinţă în luna august a acestui an, investiţia ridicându-se la 225 de milioane de lei. Lucrările au început în urmă cu patru ani, şoseaua legând Drumul European 583 şi drumul judeţean Iaşi-Vaslui. Firma care a executat lucrarea este Vega 93 Galaţi.

 Întreaga şosea de centură a Iaşiului va măsura, potrivit primarului Gheorghe Nichita, 29,5 kilometri, investiţia totală ridicându-se la 718 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta a inaugurat 14 km de şosea de centură la Iaşi: Fără variante de ocolire oraşele se sufocă.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ponta a inaugurat 14 km de şosea de centură la Iaşi: Fără variante de ocolire oraşele se sufocă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asteptam sa vedem ce zice la noi! trimis de
(24 nov 2012, 11:08:46
Pentru Moldova nu se gasesc niciodata fonduri ca deh, nu-s bani!
Moldova este lasata mereu in saracie pentru ca moldovenii sunt blegi si tac!
2.   Miting electoral trimis de
(24 nov 2012, 14:08:32
La mitingul de astazi de la Suceava prim ministrul Victor Ponta a zis asa:Georghe Flutur peste tot spune ca la Suceava am blocat soseaua de centura.L-am chemat pe seful CNCADR si l-am intrebat:Ati taiat finantarea pentru Suceava?El a zis asa:La Suceava s-au alocat pe 2012(de guvernul Ponta) 75 milioane euro la rectificare urmand ca in 2013 sa fie alocati inca 80 milioane pentru terminarea lucrarii.Sub guvernarea PDL in 4 ani s-au alocat pentru soseaua de centura 125 milioane .Guvernul Ponta a alocat in 2012 75 milioane.Cine minte?Cine n-a adus bani?Cine a blocat lucrarile?
3.   Comentariu trimis de
(24 nov 2012, 17:24:11
Bine bah radu lelii , pina acum urlai ca Flutur a furat , acum spui ca nici m,acar n-a dat ! Mah baiatule , trb sa te hotarasti ! In rest , esti un fanatic si asemenea indivizi o sfirsesc urit !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei