Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2012 - Anul XVII, nr. 273 (5178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu: 47% din utilizatorii de internet nu ştiu dacă e legal sau nu conţinutul pe care îl accesează

Aproape jumătate din utilizatorii de internet sunt nesiguri în privinţa legalităţii conţinutului pe care îl accesează, potrivit unui studiu realizat la solicitarea Ofcom, autoritatea de reglementare a media din Marea Britanie, informează broadbandtvnews.com.

Potrivit aceleiaşi cercetări, una din şase persoane crede că a descărcat sau a accesat conţinut ilegal într-o perioadă de şase luni.

Această cercetare face parte dintr-o nouă serie de responsabilităţi pe care le-a primit Ofcom, care trebuie să informeze autorităţile guvernamentale în legătură cu eforturile depuse de proprietarii de conţinut pentru educarea internauţilor cu privire la consecinţele încălcării legislaţiei privind drepturile de autor. În acest sens, este vizată accesarea online de conţinut TV, filme, muzică, software, cărţi şi jocuri video.

Ofcom spune că 47% din utilizatorii de internet nu au putut spune cu exactitate dacă a fost ilegal sau nu conţinutul vizionat de ei, fapt care a subliniat importanţa educării şi informării internauţilor.

Potrivit studiului, 54% din utilizatorii de internet au spus că accesează conţinut ilegal pentru că acesta este gratuit. Printre cele mai comune motive citate de utilizatorii de internet pentru accesarea conţinutului ilegal se numără şi faptul că acest tip de conţinut este comod de accesat (48%), respectiv rapid de accesat (44%).

Pe de altă parte, circa un sfert dintre persoanele care accesează conţinut ilegal pe internet (26%) spun că li se permite "să încerce" înainte de a li se solicita cumpărarea unui anumit tip de conţinut online.

Potrivit Ofcom, această cercetare oferă doar o perspectivă asupra nivelului de încălcare a drepturilor de autor pe internet. Rezultatele acestui studiu ar trebui completate cu alte cercetări asupra comportamentului utilizatorilor de internet şi cu alte informaţii despre industria media.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studiu: 47% din utilizatorii de internet nu ştiu dacă e legal sau nu conţinutul pe care îl accesează.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studiu: 47% din utilizatorii de internet nu ştiu dacă e legal sau nu conţinutul pe care îl accesează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei