Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2012 - Anul XVII, nr. 246 (5151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Elevii cu comportament agresiv ar putea fi pedepsiţi mai aspru prin noul regulament

Noul regulament şcolar, care ar putea fi realizat într-o săptămână, urmează să cuprindă două seturi de măsuri, unul dintre ele vizând o pedeapsă mai aspră pentru elevul cu agresivitate crescută în şcoală, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Voi face ceea ce am spus, vom modifica regulamentul şcolar, pe care cred că îl finalizăm într-o săptămână. În principal, vor fi două seturi de măsuri pe care le-am discutat: un set de prevenţie - fiind mai uşor să previi decât să corectezi, iar al doilea privind măsuri mai aspre pentru cei care manifestă agresivitate crescută la şcoală", a declarat ministrul Educaţiei, la evenimentul de prezentare a Raportului Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Andronescu a mai spus că problema violenţei în şcoli sau în afara lor nu vizează numai Ministerul Educaţiei, ci mai multe organisme. "Nu este numai problema Ministerului Educaţiei nu ştiu de ce mă întrebaţi numai pe mine. Nu vreau să mă deroghez de răspundere, vom colabora cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar şi cu autorităţile locale, pentru această problemă. Vom avea un set de măsuri comun cu celelalte autorităţi", a afirmat ministrul Educaţiei.

Întrebată ce măsuri ia ministerul pentru reducerea consumului de droguri, Andronescu a precizat că un act normativ referitor la această problemă a fost "rejectat" de Palatul Cotroceni. "Legea a fost rejectată de Palatul Cotroceni. Eu susţin orice iniţiativă în acest domeniu", a spus demnitarul.

Ecaterina Andronescu a declarat, miercuri, că profesorii de serviciu vor avea obligaţia să însoţească persoanele străine care intră în unitatea de învăţământ cu diverse probleme, iar poarta trebuie să fie încuiată pe durata orelor.

"Să fim serioşi, şcoala nu poate fi transformată într-o cazarmă. Nu se poate spune: «Pe aici nu se trece!». Şcoala trebuie să fie o instituţie în care oamenii învaţă şi cum să se comporte, iar acest lucru este foarte important", a spus ministrul Educaţiei, după ce i-a fost adus la cunoştinţă faptul că sunt încă unităţi de învăţământ în care orice persoană străină poate intra fără probleme.

Andronescu a adăugat că este convinsă că în şcoală trebuie să fie nişte reguli foarte precise.

"Cred că trebuie să avem nişte reguli foarte precise. De exemplu, eu nu aş lăsa nicio persoană străină să se plimbe singură prin şcolaă. Aş cere profesorului de serviciu să însoţească persoana respectivă acolo unde are treabă. Apoi, la sfârşitul întrevederii, acelaşi profesor de serviciu ar conduce spre ieşire vizitatorul. Mai mult, în timpul orelor, poarta ar trebui să rămână închisă", a precizat ministrul Educaţiei.

Andronescu a mai spus că a recomandat deja inspectoratelor să ia aceste măsuri.

Declaraţiile de miercuri au fost făcute după ce un elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" din Voluntari a fost înjunghiat în picior, luni, în apropierea şcolii, în urma unui conflict avut cu trei tineri, din cauza unei fete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Elevii cu comportament agresiv ar putea fi pedepsiţi mai aspru prin noul regulament.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Elevii cu comportament agresiv ar putea fi pedepsiţi mai aspru prin noul regulament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei