Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2012 - Anul XVII, nr. 237 (5142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat: Cele mai frecvente nereguli la ambulanţe vizează lipsa centurii de siguranţă

Cele mai frecvente nereguli depistate la ambulanţe se referă la faptul că şoferul sau pasagerul nu purta centura de siguranţă, a declarat, ieri, subsecretarul de stat Raed Arafat, după controalele vizând respectarea regulilor de circulaţie şi dotarea maşinilor angajate în misiuni.

"Am demarat, împreună cu Poliţia Rutieră şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, o serie de controale care au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie, a echipamentelor utilizate în acţiunea de urgenţă şi a dotărilor ambulanţelor angajate în misiuni de urgenţă. Neregulile frecvent constatate au fost cele cu privire la lipsa centurii de siguranţă de către conducătorul auto sau de către pasagerul aflat în cabina ambulanţei, ambulanţe dotate necorespunzător pentru tipul lor şi personal care nu a respectat prevederile legale privind utilizarea echipamentului. Atrag
atenţia că vom continua aceste controale inopinate şi în perioada următoare", a declarat subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, într-o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, cei ai serviciilor de ambulanţă şi ai personalului din unităţilor de primiri urgenţe, la care au mai participat conducerea Poliţiei Rutiere şi reprezentanţi ai ISU.
În perioada 20 septembrie- 5 octombrie, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Poliţia Rutieră şi ISU, au organizat o serie de verificări, în trafic, a ambulanţelor aflate în misiune, informează Ministerul Sănătăţii.
Verificările au fost realizate în Capitală şi în opt judeţe, respectiv Bihor, Braşov, Brăila, Cluj, Ialomiţa, Tulcea, Galaţi şi Mureş.
Cuantumul amenzilor aplicate atât de către reprezentanţii poliţiei rutiere, cât şi de inspectorii direcţiilor de sănătate publică, a fost de aproximativ 66.000 lei.
Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto, pentru că nu au purtat centura de siguranţă în timpul misiunii. Au fost amendaţi, de asemenea, şefi de echipaje, pentru că nu au asigurat cu centura de siguranţă pacienţii transportaţi.

Totodată, patru servicii de ambulanţă, dintre care două private, au fost sancţionate cu câte 10.000 de lei pentru că ambulanţele aflate în misiune nu erau dotate corespunzător prevederilor legale (OMS 1092/2006) pentru tipul de ambulanţă.
Un spital judeţean a fost amendat cu 10.000 lei pentru că ambulanţa utilizată în intervenţii era dotată necorespunzător, mai precizează Ministerul Sănătăţii.
De asemenea, au fost acordate sancţiuni pentru utilizarea girofarului şi a semnalelor sonore fără justificare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Cele mai frecvente nereguli la ambulanţe vizează lipsa centurii de siguranţă.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat: Cele mai frecvente nereguli la ambulanţe vizează lipsa centurii de siguranţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei