Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2012 - Anul XVII, nr. 206 (5111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corlăţean face apel la forţele politice din ţară să susţină aderarea la Schengen

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a lansat ieri un apel public către forţele politice din România de a contribui la atingerea obiectivului aderării la spaţiul Schengen, arătând că e important un mesaj solidar pe această temă.

"Lansez un apel public, ca şef al diplomaţiei româneşti, către toate forţele politice din România, indiferent de apartenenţa la o familie politică sau alta din Uniunea Europeană, de a contribui la modul sincer, onest şi concret, în perioada următoare, pentru promovarea unui obiectiv care este al României, nu al unui Guvern sau al altuia - mă refer la aderarea la spaţiul Schengen. Va fi extrem de important un mesaj comun, solidar, din acest punct de vedere, transmis de partidele politice româneşti, către familiile politice europene din care fac parte", a afirmat Corlăţean ieri, într-o declaraţie cu ocazia Reuniunii anuale a diplomaţiei.

De asemenea, el a arătat că apelul său vine în condiţiile în care a luat notă de declaraţiile politice din ultimele zile ale actorilor politici, îndeosebi din partea opoziţiei.

Corlăţean a evidenţiat că interesul public al aderării României la Schengen depăşeşte dezbaterea politică internă şi interesele de partid, la fel cum a fost şi obiectivul de aderare la UE, care a reprezentat un subiect de consens politic.

"E necesară o coagulare în plan politic în jurul interesului îndeplinirii acestor obiective", a argumentat Corlăţean.

Şeful diplomaţiei a mai arătat că efortul aderării la spaţiul Schengen a fost dus de diferite guvernări în ultimii ani, iar fondurile necesare îndeplinirii criteriilor tehnice de aderare au fost alocate de mai mulţi prim-miniştri şi miniştri, din zone diferite ale spectrului politic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean face apel la forţele politice din ţară să susţină aderarea la Schengen.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean face apel la forţele politice din ţară să susţină aderarea la Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei