Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iul 2012 - Anul XVII, nr. 175 (5080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arad: Unii români stabiliţi în Ungaria au revenit în ţară pentru a vota în localităţi de graniţă

 

Unii români care s-au mutat în Ungaria au revenit în ţară, ieri, pentru a vota în localităţile de lângă graniţă, câteva zeci de persoane votând astfel pe listele speciale de la secţia de votare din Turnu.

În localitatea arădeană Turnu, unde există un punct de trecere a frontierei, până la ora 14.00 votaseră pe listele speciale peste 30 de români care locuiesc în oraşul ungar Batania, aflat la şase kilometri de graniţă.

Unii au trecut graniţa cu bicicleta pentru a merge la secţia de votare, în timp ce alţii s-au organizat în grupuri mici şi au venit cu maşini.

"Am venit cu bicicleta, am zis că vin la vot şi mai beau o bere în ţară, că nu am fost de câteva luni. Vorba aceea, românul oriunde ar merge, sângele apă nu se face. E ţara mea şi parcă îmi pare rău că am plecat din ea. Inimă şi rea şi bună ca a românului nu există”, a declarat un român stabilit în Batania, Dorinel Gheorghe Petrescu.

"Având în vedere că secţia de votare din Turnu este cea mai apropiată din zona transfrontalieră cu Ungaria, multe persoane din Batania s-au prezentat la această secţie pentru a-şi exercita dreptul de vot. Avem peste 30, iar spre seară, când se răcoreşte, ne aşteptăm să vină mai mulţi", a declarat Medieş Mariana, preşedintele secţiei de votare.

În Batania trăieşte o comunitate de peste patru sute de români, majoritatea din judeţul Arad, care şi-au cumpărat case în ultimii cinci ani. Cei mai mulţi dintre ei lucrează în continuare în Arad, în special în fabrici din apropiere de graniţă, astfel că fac zilnic naveta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arad: Unii români stabiliţi în Ungaria au revenit în ţară pentru a vota în localităţi de graniţă.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arad: Unii români stabiliţi în Ungaria au revenit în ţară pentru a vota în localităţi de graniţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei