Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2012 - Anul XVII, nr. 160 (5065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 8.500 de reţete prescrise electronic din 2 iulie, 1.005 eliberate

Peste 8.500 de reţete au fost prescrise electronic începând cu 2 iulie, în primele nouă zile de la punerea în funcţiune a sistemului, dintre acestea fiind eliberate 1.005, au precizat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit datelor centralizate de CNAS, numai într-o singură zi, respectiv în 10 iulie, au fost eliberate 622 reţete, după ce au fost rezolvate unele probleme cu care s-au confruntau dezvoltatorii privaţi de soft pentru farmacii.

Iniţial, eliberarea reţetelor s-a realizat cu dificultate din cauza problemelor de la farmacii, deoarece multe unităţi erau lipsite de dotările tehnice necesare, după cum au declarat surse autorizate.

Din cauza acestor probleme, CNAS a dispus ca pe paginile de internet ale caselor judeţene, sub sigla ''Reţeta electronică - acces optim la medicaţie', să fie menţionate farmaciile care sunt pregătite tehnic şi pot deja să elibereze medicamente prescrise pe reţete electronice, potrivit aceloraşi surse.

"Aceasta măsură, de evidenţiere a furnizorilor care s-au aliniat deja cerinţelor pentru operarea reţetelor în regim electronic, trebuie să fie operativă până cel târziu vineri, 6 iulie", anunţau oficialii CNAS săptămâna trecută.

Pe listele cu farmaciile pregătite tehnic să elibereze medicamente de pe reţete electronice s-ar putea înscrie şi medicii prescriptori. Pentru sistem, însă, efectul pozitiv al acestei ''popularizări'' este notabil mai mare dacă sunt evidenţiate, în primul rând, farmaciile, arată reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate.

Reţetele electronice se eliberează, din 2 iulie, în paralel cu cele tradiţionale, pe hârtie.

CNAS estima ca în prima lună (iulie) să se ajungă la aproximativ 10% din reţete prescrise şi eliberate în noul sistem, urmând ca procentul să urce în două-trei luni la aproximativ de 40-50%.

Din totalul celor 11.000 medici de familie, peste 90% au certificate digitale, fapt care le permite emiterea reţetelor compensate în sistemul electronic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.500 de reţete prescrise electronic din 2 iulie, 1.005 eliberate.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 8.500 de reţete prescrise electronic din 2 iulie, 1.005 eliberate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei