Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2012 - Anul XVII, nr. 160 (5065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorări

CE se va reuni săptămâna viitoare pentru a discuta despre situaţia din România

Situaţia României se va discuta în şedinţa săptămânală a Comisiei Europene, care, conform procedurilor de lucru, se desfăşoară în fiecare miercuri, la Bruxelles.

Potrivit comisarului UE pentru Justiţie, Viviane Reding, citată de AFP şi ANSA, Comisia Europeană se va reuni săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta despre situaţia politică din România. Bruxellesul va decide miercurea viitoare ce abordare va avea faţă de situaţia din România, a precizat Viviane Reding, conform paginii online a agenţiei italiene ANSA.

Viviane Reding consideră că situaţia politică din România reprezintă "un mare pericol" şi ar putea afecta progresele ţării spre o "integrare deplină" în Uniunea Europeană.

"Personal, eu văd un mare pericol în recentele evenimente din România, care pot afecta progresele înregistrate în ultimii ani", a spus comisarul european, care se va întâlni miercuricu ministrul român al Justiţiei. Viviane Reding nu a exclus, la nivel personal, posibilitatea ca Executivul UE să continue "câţiva ani" supravegherea statului de drept în România, "cu consecinţele pe care acest lucru le-ar avea" asupra integrării ţării în Spaţiul Schengen.

În plus, Reding a insistat pe necesitatea "unui angajament fiabil şi prin acţiuni concrete din partea Guvernului român pentru restabilirea statului de drept".

Conform procedurilor de lucru, comisarii europeni se reunesc săptămânal, la Bruxelles, de obicei miercurea. În plus faţă de reuniunile organizate miercurea, Comisia Europeană poate convoca reuniuni speciale (spre exemplu pentru o problemă specială care necesită o asemenea convocare). Preşedintele Comisiei Europene adoptă agenda fiecărei şedinţe, care este pregătită de Secretariatul General al instituţiei. Agenda definitivă le este prezentată membrilor Comisiei Europene cu o zi înainte de reuniune.

Comisia Europeană este garantul implementării corecte a reglementărilor UE în fiecare stat membru. Atunci când există indicii că un stat nu respectă reglementările europene, Comisia Europeană trebuie să încerce să convingă statul respectiv să aplice reglementările europene; în cazul în care statul respectiv nu se conformează solicitărilor, Executivul UE poate declanşa procedura de infringement, care poate conduce la sesizarea Curţii Europene de Justiţie.

Spre exemplu, în ianuarie 2012, Comisia Europeană iniţiase procedura de infringement împotriva Ungariei, din cauza problemelor privind independenţa Băncii centrale şi situaţiei din justiţie. Procedura a fost întreruptă în aprilie, după o serie de măsuri luate de Guvernul de la Budapesta pentru remedierea situaţiei.

 

Zgonea: Nu există motive pentru convocarea CE, România nu a încălcat nici un Tratat

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că nu există niciun motiv pentru convocarea Comisiei Europene, el precizând că România nu a încălcat nici un tratat la nivel european.

"Din punctul meu de vedere, nu există nici o problemă de legalitate şi constituţionalitate în România şi nu există nici un motiv ca să fie convocată Comisia Europeană, pentru că România nu a încălcat nici Tratatul UE, nci tratatele UE", a spus Zgonea.

El a precizat că aşteaptă un comunicat din partea vicepreşedintelui Comisiei, Viviane Reding, în care aceasta să precizeze în baza cărui articol din Tratat a convocat Comisia Europeană.

"Pe cale de consecinţă, nu văd motivele (convocării - n.r.). Aştept un comunicat al doamnei Reding - sub umbrela cărui articol din Tratat poate convoca Comisia Europeană şi care sunt motivele, pentru că trebuie să le prezinte", a spus Zgonea.

El a menţionat că acest tip de anunţuri, cum este cel făcut de Viviane Reding, trebuie văzute din perspectiva luptei politice dintre familiile politice europene.

"Şi aceste comunicate trebuie văzute în această poziţie. Nu cred că există vreo problemă pentru Româna. Sunt încrezător şi am avut discuţii pe canalele Parlamentelor naţionale, iar Parlamentele naţionale şi conducătorii lor, cei care înţeleg politica naţională, ştiu că România a respectat toate principiile democratice şi angajamentele pe care le-a făcut, iar procesul de suspendare al preşedintelui şi procesele premergătoare sunt în limita legalităţii şi constituţionalităţii în România", a spus Zgonea.

 

Ponta la Bruxelles: Referendumul va fi organizat conform deciziei CC

Referendumul va fi organizat conform deciziei Curţii Constituţionale, procedura urmând să fie reglementată de către Parlament, a declarat, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, precizând că l-a asigurat în acest sens pe preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Schulz a declarat la rândul său că valorile europene trebuie respectate de către toate statele membre ale Uniunii Europene, fără excepţie, şi este important ca la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu să fie asigurat cvorumul necesar, conform deciziei CC.

El s-a întâlnit, ieri, la Bruxelles, cu premierul Victor Ponta pentru o discuţie la finalul căreia oficialul PE a precizat că şi-a exprimat temerile şi îngrijorările legate de situaţia politică din România.

"Am fost asigurat de către premierul român că toate standardele UE vor fi respectate", a spus Schulz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE se va reuni săptămâna viitoare pentru a discuta despre situaţia din România.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE se va reuni săptămâna viitoare pentru a discuta despre situaţia din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei