Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Demiterea inspectorilor şcolari, după modelul prefecţilor, va compromite bacalaureatul

Demiterea inspectorilor şcolari generali, după modelul destituirii prefecţilor, va duce la compromiterea bacalaureatului şi a examenelor naţionale din acest an, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu.

"Demiterea inspectorilor generali şcolari cu puţin timp înaintea examenului de bacalaureat va compromite acest examen, la fel şi pe celelalte", a spus fostul ministru.

Potrivit lui Funeriu, actualul ministru al Educaţiei, Ioan Mang, şi premierul Victor Ponta sunt responsabili de stabilitatea sistemului.

Premierul Victor Ponta a declarat, în urmă cu o săptămână, că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi, pentru că lucrează cu Guvernul şi îl reprezintă, el precizând că schimbările politice se vor opri la acest nivel.

De asemenea, premierul a precizat că şefii de instituţii deconcentrate vor rămâne în funcţii, cu cerinţa de a nu se mai implica, aşa cum ar fi făcut până în prezent, în campanii electorale.

"Funcţiile politice, şi anume secretarii de stat - miniştrii în primul rând şi secretarii de stat - aceia vor fi numiţi de către partidele care formează guvernarea. Asta este normal, este european, este conform tuturor standardelor democratice ca miniştrii şi secretarii de stat să reprezinte politic partidele care asigură guvernarea", a mai spus cu aceeaşi ocazie Victor Ponta.

Premierul a precizat că nimeni în afară de cei numiţi politic, adică miniştrii şi secretarii de stat, nu va fi schimbat şi nu va fi numit pe un criteriu politic.

"Prefecţii sunt reprezentanţii primului-ministru în teritoriu, trebuie să lucreze cu primul-ministru şi să aplice politica noului Guvern aşa încât, sigur, la prefecţi modificări vor fi, e sigur lucrul ăsta, dar nu cu numiri politice, adică nu o să numească organizaţia PSD sau a PNL, pentru că aşa a făcut PDL şi a făcut foarte rău", a spus Ponta.

El a precizat că şefii de deconcentrate nu se schimbă pe criteriul politic.

"Singurul lucru pe care o să-l cer cu stricteţe maximă este ca şefii de deconcentrate şi cei care ocupă funcţii publice să nu mai îndrăznească să facă ce au făcut până acum, şi anume să se implice în campania electorală", a precizat Ponta.

El a spus că vor fi schimbaţi şi şefii de agenţii guvernamentale care sunt asimilaţi secretarilor de stat.

Anterior, surse din partid declaraseră că premierul desemnat Victor Ponta a anunţat, miercuri, în CExN al PSD, că a luat decizia ca toţi secretarii de stat şi toţi prefecţii să fie înlocuiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Demiterea inspectorilor şcolari, după modelul prefecţilor, va compromite bacalaureatul.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Demiterea inspectorilor şcolari, după modelul prefecţilor, va compromite bacalaureatul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abureli! trimis de
(11 mai 2012, 20:43:03
Atunci cand l-a demis pe d-l prof. Petru Carcalete si l-a pus pe Cuciurean nu s-a compromis bacul??? Numai daca il schimba pe Cuciurean se compromite bacul??? Ha, ha, ha! Bun banc!
Standardele duble nu ar trebui folosite indiferent de orgolii dar din pacate nu e deloc asa.
2.   VORBESTE OMU FARA BAC trimis de
(12 mai 2012, 06:57:10
Acest minunat fost ministru,groparul invatamantului romanesc nici acuma nu ne-a aratat diploma de bac.Sta ascuns ca sobolanu la Cotroceni si emite ineptii.Bacalaureatul a fost compromis si sabotat de tine anul trecut.Ai uitat???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei