Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2012 - Anul XVII, nr. 97 (5002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Criza actuală a arătat că atunci când o ţară este răcită toate celelalte tuşesc

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că actuala criză a arătat faptul că, "atunci când o ţară este răcită, toate celelalte tuşesc", el susţinând că, în acest moment, se plăteşte, din punct de vedere economic, preţul unei insuficiente integrări a unor politici fiscale din trecut.

"Lumea trece prin schimbări majore. Astăzi suntem mai legaţi unii de alţii decât eram ieri. Ceea ce s-a văzut în criza actuală este că, atunci când o ţară este răcită, toate celelalte tuşesc. Plătim azi din punct de vedere economic preţul unei insuficiente integrări a unor politici eseţialmente fiscale din trecut", a precizat Băsescu, în deschiderea Conferinţei Bologna.

Şeful statului a menţionat că pactul fiscal recent încheiat între 25 de state membre ale Uniunii Europene este o parte a soluţiei mai generale care, pe scurt, înseamnă mai multă integrare şi mai multă convergenţă.

Băsescu a precizat, în contextul în care a vorbit despre integrare şi convergenţă, că procesul Bologna a fost un deschizător de drumuri în felul său.

"Din 1999 el (procesul Bologna - n.r.) a dus - nu fără eforturi - la mai multă coerenţă, la mai multă convergenţă. Numai dacă reuşim să ducem mai departe această convergenţă, fiecare cu elementul său de specificitate, vom câştiga pariul cu viitorul", a precizat şeful statului.

Potrivit lui Băsescu, soluţia, din punct de vedere al României, este continuarea şi întărirea acestui proces cu adăugarea, an de an, a unor elemente care să asigure competitivitatea socială şi economică pe termen lung a statului român.

"De succesul fiecăruia dintre noi şi al nostru împreună depinde viitorul ţărilor noastre", a mai spus Băsescu.

Miniştrii învăţământului superior din 47 de ţări europene participă la Conferinţa Bologna care are loc, joi şi vineri, la Bucureşti, în cadrul căreia va fi adoptată Strategia de mobilitate ce prevede că, până în 2020, 20% din absolvenţii din Europa îşi vor petrece o parte a studiilor în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Criza actuală a arătat că atunci când o ţară este răcită toate celelalte tuşesc.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Băsescu: Criza actuală a arătat că atunci când o ţară este răcită toate celelalte tuşesc1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   POSTULAT ECONOMICO MEDICAL trimis de
(27 apr 2012, 12:55:34
Sunt de acord cu acest postulat ,dar fac si o precizare.Romania are bronsita cronica.
2.   Tusim noi mai bine trimis de
(27 apr 2012, 16:15:38
Insuficienta politicii fiscale? Da, este o boala grava, dar ataca numai politicieni. Pai, de unde fura? Nu din banii publici, rezultati din politica fiscala? Acum, se poate fura, multumita codului basescian anti-"coruptie", coruptia insemnand plata muncii, pentru fraierii care au mai ramas in tara, temandu-se de fascismul Alessandrei Mussolini. Daca nu, esti "tigan(ca) imputit(a)".
PS. Sa-i asigure, an de an ( nu mai cade odata!) competitivitatea pe functia deont-oloaga de presedinte al republicii, mareata satra, pdl+alte partide, alea de n-am voie sa comit discriminare.
3.   Minciunica.....mare! trimis de
(27 apr 2012, 18:49:45
A descoperit presedintele nostru ca aceasta criza ne-a afectat oricum mult mai mult decat alte tari. Un presedinte bicisnic care in 2008 spunea ca Romania nu va fi afectata deloc de criza , ca este foarte solida. Un jmecher si un pervers care normal ca nu ii conevenea sa spuna in 2008 adevarul, ca nu mai prindea al doilea mandat de presedinte. Jmecherule, te-am prins cu minciuna!
4.   DIN FERICIRE trimis de
(27 apr 2012, 19:20:02
Din fericire nu Basescu va mai face analize economice de acum inainte ci ele vor fi facute de USL si Ponta.
5.   Uite prostii cum citeste !!! trimis de
( 2 mai 2012, 21:48:36
Tatae cum indraznesti matale sa predici natiunii fraza :"De succesul fiecăruia dintre noi şi al nostru împreună depinde viitorul ţărilor noastre", cand prin mijloace absolut oneroase ti-ai propulsat o fiica europarlamentar cand inca era la pubertate cu limba romana, ca de inteligenta sau maturitate nici ca poate fi vorba, iar la cealalta i-ai dat dota un apartament de un hectar obtinut de asemenea prin operatiuni la fel de oneroase facute cu nu stiu ce geambas de excrocherii imobiliare ???? inca odata spun : cum de ti-e epiderma asa lipsita de terminatiuni nervoase ce conduc la organele de simt ???? chiar ne crezi pe toti un strat unsuros de prosti ???
Sa presupunem ca gresesc in apreciere si sunt profund manevrat de o anumita parte a presei, ia zi matale care le stii pe toate , referitor la chestia in discutie , in ce fel depinde viitorul natiunii de "succesurile" fiicelor matale ???? daca nu prin dauna asupra destinelor unor oameni onesti care gandesc ca scara valorilor da masura importantei actiunii acelor oameni , dar matale nu le ai cu d'alde astea ci mai degraba cu contrariul , adica cu scara nonvalorii.
Apropos de pricepere in toate , cand erai dumneata pe vaporul ala mare de tot, inainte de zburataceala de securisti din '89, deci pe vaporul ala in care nu se auzise de securitate si toate erau al naibii de curate si matale erai capitanul , cand la motoare , era vre-un mecanic mai incet sau nu dadea de capat vre-unei chichite , te suflecai si te ungeai cu vaselina si si-ti scoteai suita la raport sa-ti vada aliura de jolyjoker marin ??? ca de cand esti presidente , numai asta se vede pe sticla ca zice natiunea ca guvernul mananca leafa cam degeaba.
Prafaraie mare facusi tatae cand bagase-si la mititica toate legile economiei de piata si a managementului performant , cand te hotarasesi ca te pricepi la toate iar cei ce mai pricep cate ceva in d'alde astea ii ironizezi hahaind a pustiu.
Rezon stimabile dar eu alt fel de presedinte am votat !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei