Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 apr 2012 - Anul XVII, nr. 87 (4992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Foştii deţinuţi politici i-au reclamat lui Ungureanu că nu le sunt respectate drepturile

 

Reprezentanţii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici i s-au plâns, ieri, premierului Ungureanu că nu le sunt respectate drepturi legate de transport şi de acordarea de medicamente şi bilete de tratament gratuite şi au solicitat ca asociaţiile de profil să fie scutite de taxe şi impozite.

O delegaţie a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România a fost primită, ieri, la Palatul Victoria, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele structurii, Octav Bjoza, declarând, la început, că foştii deţinuţi politici au solicitat de şase ori preşedintelui Traian Băsescu şi de trei ori fostului premier Emil Boc să fie primiţi în audienţă, dar că au fost îndrumaţi să discute cu consilieri ai acestora, în timp ce cu ministrul Muncii au avut doar "un schimb de amabilităţi şi promisiuni fără acoperire."

Reprezentanţii asociaţiei i s-au plâns premierului Ungureanu că, în loc să primească medicamente gratuite, le sunt acordate doar reţete compensate şi că sunt obligaţi să se prezinte lunar pentru a-şi ridica titlurile de transport gratuite, în condiţiile în care majoritatea foştilor deţinuţi politici sunt oameni în vârstă, iar statul oferă câte un bilet de tratament gratuit la 20 de foşti deţinuţi.

Asociaţia a solicitat primului-ministru să fie scutită de la plata taxelor şi impozitelor pentru proprii angajaţi şi ca pensionarii cu statut de fost deţinut politic să nu plătească CAS.

Printre subiectele discutate s-au mai numărat sistemul de decoraţii şi proiectele de muzee sau monumente ale rezistenţei anticomuniste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foştii deţinuţi politici i-au reclamat lui Ungureanu că nu le sunt respectate drepturile.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foştii deţinuţi politici i-au reclamat lui Ungureanu că nu le sunt respectate drepturile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei