Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 apr 2012 - Anul XVII, nr. 87 (4992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un vaccin contra astmului alergic a generat rezultate promiţătoare în Franţa

 

Cercetătorii francezi au pus la punct un vaccin eficient contra astmului declanşat de alergiile provocate de acarieni, în cadrul unor teste clinice realizate pe animale, informează lefigaro.fr.

Cunosc oare tratamentele contra astmului o nouă perioadă de avânt? Printre noile piste care merită studiate în lupta contra acestei maladii respiratorii cronice, cea care se referă la vaccinare face progrese tot mai mari. Cercetătorii de la departamentul de Inovaţii în bioterapie din cadrul Institut du thorax (CNRS/ INSERM/Universitatea din Nantes) au testat cu succes pe animale un vaccin revoluţionar contra unui alergen întâlnit frecvent la pacienţii astmatici, generat de acarianul Dermatophagoides farinae.

Principiul aplicat este cel aplicat în cazul oricărei vaccinări, întrucât este vorba de inocularea unei doze mici din acel alergen responsabil cu apariţia iritaţiilor într-un organism, cu scopul de a stimula organismul în cauză să se imunizeze singur. Cercetătorii au prelevat un fragment de ADN din proteina alergenă sintetizată de acarian şi l-au introdus într-un "nanotaxi", o nanoparticulă creată de aceeaşi echipă de oameni de ştiinţă. Nanotaxiul a fost injectat apoi în ţesutul muscular al şoarecilor astmatici. "Rezultatul este foarte satisfăcător. Şoarecii au sintetizat anticorpi specifici care permit sistemului imunitar să se reorienteze spre o reacţie protectoare şi nealergică, atunci când organismul este pus în contact cu alergenul. Sperăm să putem efectua teste pe oameni începând de anul viitor", a declarat Bruno Pitard, coordonatorul studiului.

Astmul afectează peste 300 de milioane de persoane pe plan mondial. Cifra este cu atât mai alarmantă, cu cât ea urmează o progresie constantă şi maladia afectează o treime dintre copii. Patologia, ce poate cauza uneori un grad sever de invaliditate, se află la originea deceselor a peste 1.000 de persoane în Franţa. Crizele de astm sunt imprevizibile. Ele se caracterizează printr-o jenă severă respiratorie, respiraţie şuierătoare şi accese de tuse care perturbă de o manieră considerabilă calitatea vieţii pacienţilor. Astmul se tratează cu ajutorul bronhodilatatoarelor, care uşurează respiraţia în timpul crizelor, şi prin medicamente - adeseori pe bază de corticoizi inhalaţi, asociaţi uneori cu antiinflamatoare - care trebuie luate în fiecare zi. Aceste tratamente diminuează simptomele, dar nu vindecă maladia definitiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un vaccin contra astmului alergic a generat rezultate promiţătoare în Franţa.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un vaccin contra astmului alergic a generat rezultate promiţătoare în Franţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei