Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: Aproape 5.200 de elevi din 178 şcoli susţin astăzi testul PISA

Aproximativ 5.200 de elevi de gimnaziu şi liceu în vârstă de 15 ani, din 178 de unităţi de învăţământ, vor susţine, astăzi, testul PISA, domeniul principal al evaluării din 2012 fiind matematica, informează Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului (MECTS).

Potrivit MECTS, Centrul Naţional pentru Examinare şi Evaluare (CNEE) organizează astăzi testarea elevilor de 15 ani în cadrul proiectului OECD-PISA 2012. În ciclul de testare 2012, domeniul principal al evaluării este matematica. Elevii vor primi o broşură de test cu durata de două ore, conţinând atât itemi ce vizează competenţele de matematică şi rezolvare de probleme în situaţii autentice ce pot fi întâlnite în viaţa adultă (75%), cât şi itemi de citire sau lectură (15%) şi ştiinţe (10%), a precizat sursa citată.

Sarcinile de lucru au ca punct de pornire texte non-literare, grafice, diagrame, hărţi, imagini, reprezentări schematice etc. De asemenea, elevii vor primi
pentru completare un chestionar de mediu socio-educaţional, cu durata de 45 de minute.

La rândul lor, şi directorii şcolilor participante la testare vor completa un chestionar privind specificul şcolii respective. Şcolile participante au fost
selectate de către Consorţiul PISA, conform procedurilor de eşantionare internaţionale, iar elevii au fost selectaţi aleatoriu, cu ajutorul unui program
dedicat (KeyQuest), astfel încât eşantionul naţional rezultat să fie reprezentativ pentru reţeaua şcolară, conform cerinţelor PISA. Implementarea proiectului implică două etape obligatorii, pretestarea şi testarea propriu-zisă, alcătuind astfel un ciclu de testare.

Pretestarea instrumentelor de evaluare s-a desfăşurat în luna martie 2011 într-un număr de 30 de şcoli din 22 de judeţe.

Programul OECD-PISA evaluează măsura în care elevii aflaţi spre finalul educaţiei obligatorii deţin unele dintre competenţele-cheie, cunoştinţele şi deprinderile de bază esenţiale pentru continuarea studiilor, participarea deplină la viaţa socială sau pentru integrarea pe piaţa muncii. Administrarea instrumentelor de evaluare este complet externă şcolilor, realizată de coordonatori de şcoală formaţi la nivel naţional, pe baza unui manual propriu de proceduri. La nivel internaţional, la testarea din acest an participă 67 de ţări OECD şi ţări partenere.

Toate informaţiile despre proiectul PISA în România pot fi consultate pe www.edu.ro<http://www.edu.ro/ şi www.rocnee.eu<http://www.rocnee.eu/, iar la nivel internaţional pe www.pisa.oecd.org<http://www.pisa.oecd.org/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: Aproape 5.200 de elevi din 178 şcoli susţin astăzi testul PISA.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: Aproape 5.200 de elevi din 178 şcoli susţin astăzi testul PISA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei