Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2012 - Anul XVII, nr. 40 (4945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprişan îi solicită lui Barroso să îi ceară lui Ungureanu să aplice pentru Fondul de Solidaritate

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan îi solicitiă preşedintelui CE, José Manuel Barroso, într-o scrisoare, să îi ceară premierului Mihai Răzvan Ungureanu să completeze aplicaţia necesară pentru ca Fondul de Solidaritate al UE să devină operaţional pentru Sud- Estul României, afectat de ninsori.

Potrivit unui comunicat PSD, Oprişan i-a adresat preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, "un memoriu" în care îi cere "solidaritate cu cetăţenii români afectaţi de căderile istorice de zăpadă şi de viscolul din perioada 3-14 februarie 2012".

"În această perioadă Sud-Estul României s-a aflat, de două ori, sub incidenţa Codului Portocaliu. Fenomenele meteorologice au fost unele extreme, în această perioadă înregistrându-se căderi istorice de zăpadă, în toată regiunea. Viscolul a agravat situaţia, făcând ca zăpada să aibă, în unele locuri, şi 10 metri înălţime. În perioada 3-14 februarie, numai în judeţul Vrancea au fost, în medie, 100.000 de vrânceni izolaţi timp de mai bine de şapte zile. O primărie şi alte două case din judeţul Vrancea au ars pentru că pompierii nu au putut interveni, din cauza zăpezii. Două persoane au decedat pentru că nu au putut primi asistenţă medicală de urgenţă, iar o femeie a născut acasă din aceleaşi motive. Acoperişurile unui spital şi a patru şcoli s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii, iar acoperişurile altor zeci de case din Vrancea au fost şi ele distruse de greutatea zăpezii. Cu aceiaşi situaţie gravă s-au confruntat, însă, şi alte câteva sute de mii de cetăţeni din judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi", se arată în documentul transmis preşedintelui CE, citat în comunicat.

Oprişan explică şi faptul că, "realizând dimensiunea pagubelor produse de căderile de zăpadă şi de pagubele care ar putea fi produse de posibile inundaţii", a cerut prim-ministrului Mihai Răzvan Ungureanu să facă demersurile necesare pentru ca România să acceseze Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

"Solidaritatea este principiul în jurul căruia s-a format comunitatea celor 27 de state europene şi, în baza acestui principiu vă rog să îi solicitaţi Primului Ministru al României să completeze aplicaţia necesară pentru ca Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene să devină operaţional pentru catastrofa care s-a petrecut în Sud- Estul României. Cer sprijinul dumneavoastră deoarece îmi este imposibil să intru în legatură telefonică cu domnul Prim Ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi cu ministrul administraţiei şi internelor din România, inclusiv prin telefon operativ", se mai arată în document.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprişan îi solicită lui Barroso să îi ceară lui Ungureanu să aplice pentru Fondul de Solidaritate.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprişan îi solicită lui Barroso să îi ceară lui Ungureanu să aplice pentru Fondul de Solidaritate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei