Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2012 - Anul XVII, nr. 39 (4944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MApN informează că aproape 500 de tone de ajutoare au fost distribuite populaţiei sinistrate

Elicoptere şi autocamioane militare au distribuit populaţiei izolate, de la începutul operaţiunilor de sprijin umanitar, aproape 500 de tone de alimente, haine şi apă, în 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi.
"Până ieri la prânz, au fost transportate 496 tone de alimente, haine şi apă, cu elicoptere şi autocamioane militare, către populaţia din 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi, în baza solicitărilor primite de la reprezentanţii administraţiei publice locale. De la începutul acestei operaţiuni, au fost executate 176 de misiuni umanitare, dintre care 120 cu autocamioane DAC 665 T, zece transporturi cu aeronave C-27J Spartan, două cu aeronava C-130 Hercules şi 44 cu elicoptere IAR-330 PUMA. Ajutoarele umanitare au fost oferite de persoane fizice şi juridice, de asociaţii şi patronate ale producătorilor din industria alimentară, precum şi de personalul armatei, în centrele de colectare deschise de Ministerul Apărării Naţionale în Bucureşti şi în garnizoane de pe cuprinsul întregii ţări", menţionează MAE într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.
Ministerul menţionează că Centrul de coordonare a podului aerian, constituit la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, din ordinul ministrului Apărării, Gabriel Oprea, a planificat şi ieri zboruri cu aeronave C-27J Spartan pentru a prelua 12 tone de alimente şi bunuri aflate în centrele de tranzit de la Timişoara şi Câmpia Turzii. Acestea vor fi transportate de la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii la Flotila 95 Aeriană de la Bacău şi de pe aeroportul din Timişoara către aeroportul Mihail Kogălniceanu, jud. Constanţa, de unde vor fi distribuite, terestru sau aerian, către populaţia aflată în localităţile afectate de ninsori, precizează MApN.
Cinci elicoptere IAR-330 PUMA de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni au efectuat, ieri, 11 misiuni în cadrul cărora au transportat 11 tone de alimente în localităţile Bisoca, Puieşti, Ciorăşti, Scutelnici, Pleşeşti şi Trăistieni din judeţul Buzău, şi în localităţile Frecăţei, Ciocile şi Măraşu din judeţul Brăila.
Potrivit sursei, alte trei elicoptere IAR-330 PUMA, ale Flotilei 86 Aeriană de la Feteşti, au transportat şase tone de alimente, de la aeroportul Mihail Kogălniceanu către localităţile Frecăţei, Ciocile şi Măraşu din judeţul Brăila. De la Flotila 95 Aeriană de la Bacău, trei elicoptere IAR-330 PUMA au transportat 2,3 tone de alimente către localităţile Ciorăşti din judeţul Buzău, şi localităţile Băleşti şi Voietin din judeţul Vrancea.
"De asemenea, un avion C-27J Spartan şi trei elicoptere IAR-330 PUMA sunt pregătite la Otopeni, Bacău şi Mihail Kogălniceanu, pentru a executa misiuni de evacuare medicală de urgenţă. Alte aproximativ 100 de tone alimente şi produse de strictă necesitate sunt transportate pe parcursul zilei de ieri, cu ajutorul autocamioanelor, din centrele de colectare ale armatei, către localităţi din judeţele Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova", precizează MAPpN.
Ministerul precizează că Armata a intervenit şi acţionează în continuare, terestru şi naval, în judeţele din Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, pentru salvarea vieţilor puse în pericol şi pentru deszăpezirea căilor de acces.
"Astfel, în jud. Buzău, detaşamente de militari din Divizia 2 Infanterie acţionează, cu mijloace tehnice, pentru deblocarea căilor de acces din zona localităţilor Săgeata, Ţinteşti, Cilibia, Glodeanu-Siliştea, Costeşti şi Spătaru. În jud. Brăila, militari din cadrul Brigăzii 10 Geniu şi Diviziei 2 Infanterie acţionează pentru deblocarea căilor de acces şi deszăpezirea locuinţelor în comuna Stăncuţa şi în satele Chichineţu şi Odăieni, din comuna Ciocile, localităţi izolate ca urmare a căderilor masive de zăpadă. În jud. Ialomiţa, militari din cadrul Diviziei 1 Infanterie acţionează pentru deblocarea căilor de acces în localitatea Grindu. Remorcherul maritim de salvare «Grozavul» continuă misiunile de spargere a gheţii şi de transport de persoane pe canalul navigabil al Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea. Ieri şi astăzi, au fost transportate, în localităţile izolate din Deltă, aproximativ 80 de persoane şi 70 de tone de ajutoare umanitare, precum şi corespondenţa poştală", scrie MApN.
Ministerul menţionează că transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu este, în continuare, asigurat de remorcherul fluvial RF 328.
"Ministerul Apărării Naţionale monitorizează situaţia din ţară, prin structura de specialitate a Statului Major General, şi are pregătiţi în permanenţă 8.000 de militari şi aproape 2.000 de mijloace tehnice, potrivit ordinului ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, pentru a interveni de urgenţă în sprijinul autorităţilor publice locale şi centrale, în limitarea efectelor ninsorii şi viscolului şi salvarea vieţilor omeneşti", se arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MApN informează că aproape 500 de tone de ajutoare au fost distribuite populaţiei sinistrate.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MApN informează că aproape 500 de tone de ajutoare au fost distribuite populaţiei sinistrate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei