Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Peste 170 de femei sunt în programul gratuit de fertilizare in vitro

Peste 170 de femei au fost incluse, din iulie până în noiembrie, în programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer, lansat în premieră în 2011 de Ministerul Sănătăţii, iar alte 408 au primit aprobare pentru efectuarea acestor proceduri.

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, în primele cinci luni de la începerea programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer au fost realizate 171 de proceduri de fertilizare in vitro.

Astfel, în perioada iulie-noiembrie, 761 de cupluri au depus dosare pentru a beneficia, gratuit, de o procedură de fertilizare in vitro în cadrul acestui program. Dintre cele 761 de dosare depuse, 579 au fost aprobate, iar 171 de proceduri au fost deja efectuate în cele opt clinici înscrise în program, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Bugetul acestui program este de patru milioane de lei. Ministerul Sănătăţii susţine financiar realizarea unei singure proceduri de fertilizare in vitro, în două etape. În prima etapă sunt alocaţi 4.920 de lei după realizarea procedurii de fertilizare şi în a doua etapă sunt daţi 1.230 de lei, după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, opt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu au fost admise până în decembrie pentru a derula programul. Lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă.

Programul Ministerului Sănătăţii va continua şi în anul 2012. Acesta va fi extins prin includerea altor două clinici de specialitate din Bucureşti şi Craiova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Peste 170 de femei sunt în programul gratuit de fertilizare in vitro.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Peste 170 de femei sunt în programul gratuit de fertilizare in vitro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei