Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2011 - Anul XVI, nr. 281 (4879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc promite că Registrul Donatorilor de Celule Stem va fi funcţional în ianuarie-februarie 2012

Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice va fi funcţional la începutul anului viitor, începând cu lunile ianuarie-februarie, a declarat, duminică, premierul Emil Boc.

'Eu spun că lucrurile sunt sub control în acest moment, au intrat în linie dreaptă şi la începutul anului viitor va fi funcţional, ianuarie-februarie", a spus Boc, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată la Pro TV.

În primăvara acestui an, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost majorat cu 6,2 milioane lei, iar schema de personal a fost suplimentată cu 24 posturi pentru a se asigura funcţionalitatea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem.

În aprilie 2009, în cadrul emisiunii "România, te iubesc!" de la ProTV, premierul Emil Boc şi ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Ion Bazac, au anunţat, că în septembrie va fi deschis Registrul Donatorilor Neînrudiţi.

Înfiinţarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice a fost decisă de Guvern la începutul lunii iulie 2009.

Prin acest proiect, Ministerul Sănătăţii îşi propune să ofere pacienţilor diagnosticaţi cu boli hematologice maligne, cu evoluţie severă, şanse reale de vindecare în România, creând astfel premisele care conduc la creşterea speranţei de viaţa a acestora.

De asemenea, realizarea Registrului ar duce, în scurt timp, la realizarea unor economii semnificative, prin efectuarea unui număr mult mai mare de proceduri în România şi scăderea numărului de proceduri în străinătate.

În septembrie 2009, Ministerul Sănătăţii a deschis oficial "Registrul Român de Donatori Neînrudiţi". Primul donator înregistrat a fost chiar ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, urmat de corespondentul special al Ştirilor ProTV, Paula Herlo, cea care a demarat această campanie.

Campania "Avem viaţă în sânge" a fost lansată în luna martie 2009, în încercarea de a determina autorităţile să înfiinţeze un Registru al Donatorilor Neînrudiţi. Ca urmare a informaţiilor şi a poveştilor prezentate în cadrul reportajelor difuzate de Ştirile ProTV, a venit şi răspunsul autorităţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc promite că Registrul Donatorilor de Celule Stem va fi funcţional în ianuarie-februarie 2012.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc promite că Registrul Donatorilor de Celule Stem va fi funcţional în ianuarie-februarie 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei