Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

40% din comercianţii de pâine neagră vând pâine albă cu coloraţi, amenzi de 820.000 lei

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de peste 820.000 de lei comercianţilor care vindeau pâine din făină albă cu coloranţi recomandând-o ca fiind pâine neagră, la peste 40 la sută dintre cei verificaţi găsindu-se nereguli.

În perioada 19-25 octombrie, ANPC a verificat pâinea comercializată sub denumirea de "pâine neagră", având în vedere faptul că sunt comercializate sortimente de pâine obţinute din alte materii prime decât făina neagră, la care s-au utilizat coloranţi, a precizat preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.

ANPC a verificat 669 de operatori economici (40 la sută din mediul rural) dintre care la 276 (41,2 la sută) au constatat că nu respectau prevederile legale din domeniul protecţiei consumatorilor.

Inspectorii au verificat 38 de tone de pâine, iar la aproximativ 9,3 tone (24,5 la sută) au găsit nereguli.

ANPC a oprit definitiv şi a retras din fabricaţie/de la comercializare aproximativ 420 de kilograme de materii prime (făină neagră de grâu) şi pâine în valoare de 676 de lei care era expirată sau avea ambalaje deteriorate care nu confereau siguranţa alimentară a produselor. De asemenea, inspectorii au oprit temporar de la comercializare aproximativ 8 tone de pâine în valoare de aproximativ 25.000 de lei până la intrarea în legalitate.

ANPC a dat 319 sancţiuni contravenţionale, din care 116 avertismente şi 203 amenzi în valoare de 827.300 de lei.

În 57 la sută dintre judeţe şi municipiul Bucureşti inspectorii au constatat comercializarea sub denumirea de "pâine neagră", a diverselor sortimente de pâine obţinute din alte materii prime, decât făina neagră şi/sau la fabricarea cărora s-au utilizat coloranţi. Astfel, se comercializau sub denumirea de "pâine neagră" unele produse obţinute dintr-un amestec în care predomina făina albă de grâu, ca de exemplu produsul denumit "pâine neagră nepreambalată", la care din reţetele de fabricaţie a rezultat că acest produs era obţinut dintr-un amestec de făină albă tip 650 cu făină neagră, în raport de 2/1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40% din comercianţii de pâine neagră vând pâine albă cu coloraţi, amenzi de 820.000 lei.
 Vizualizări articol: 1126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
40% din comercianţii de pâine neagră vând pâine albă cu coloraţi, amenzi de 820.000 lei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sucevean trimis de
(11 nov 2011, 11:19:27
Am si eu o intrebare de bun simt.De ce nu publicati si numele firmelor care au fost amendate pentru acest lucru sau de ce nu spuneti unde putem gasi aceasta lista pentru a ne informa sa stim pe viitor sa nu mai consumam produsele acelor firme mincinoase?...si oare de ce nu au fost facute si niste dosare penale dat fiind faptul ca au fost folositi niste coloranti care nu cred ca nu au nici un efect daunator corpului omenesc?
2.   "Painea noastra cea de"... trimis de
(11 nov 2011, 11:57:28
Se stie ca cea mai buna si sanatoasa paine este cea neagra,din faina neagra,integrala,daca se poate si cu tarate!Ori, ceea ce fac acesti inconstienti,acesti nenorociti ce calca si pe cadavre pentru a-si burduji copnturile,reprezinta fara doar si poate,un act criminal,cu premeditatre!Nu amenda ci direct la puscarie merita acesti neoameni,total inconstienti si fara nici un fel de frica de Dumnezeu!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei