Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPC: Peste jumătate din comercianţii de lapte la automat, cu deficienţe, amenzi de 60.000 de lei

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu, spune că inspectorii au găsit nereguli la peste jumătate dintre operatorii economici posesori de automate de lapte crud verificaţi, fiind date amenzi de aproximativ 60.000 de lei.

ANPC a verificat 110 operatori economici posesori de automate de lapte crud, constatând că 64 (58 la sută) au încălcat prevederilor legale în vigoare. Au fost controlate 163 de automate a laptelui crud din reţeaua comercială, iar aproximativ 13 la sută prezentau deficienţe, a spus Cerbulescu.

În urma verificărilor a aproximativ 15.300 de litri de lapte crud comercializat prin intermediul automatelor, inspectorii au stabilit că 4.370 (29 la sută) nu îndeplineau prevederile actelor normative în vigoare.

Inspectorii au oprit temporar de la comercializare, până la remedierea neconformităţilor, 3.000 de litri de lapte crud comercializat prin intermediul automatelor, în valoare de 9.000 de lei. Totodată, au oprit definitiv şi au scos de la utilizare sau comercializare laptele impropriu consumului uman.

Echipele ANPC au aplicat 69 de sancţiuni contravenţionale, constând în 41 de avertismente şi 28 de amenzi contravenţionale însumând 59.000 de lei.

ANPC a prelevat 19 eşantioane de lapte crud comercializat prin intermediul automatelor, din care 25 la sută au fost neconforme cu normele legale în vigoare. Laptele crud de vacă, de la diverşi producători, prezenta conţinutul de grăsime de 1,8 la sută sau 3,1 la sută faţă de minimum 3,5 la sută prevăzut de lege.

Denumirea produsului era înscrisă sub forma "lapte de casă" fără a se menţiona provenienţa, denumirea exploataţiei de origine, data mulgerii, data la care a fost alimentat automatul, data limită de consum, instrucţiuni pentru depozitarea laptelui crud la domiciliu sau indicaţia "lapte crud - se va fierbe".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC: Peste jumătate din comercianţii de lapte la automat, cu deficienţe, amenzi de 60.000 de lei.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC: Peste jumătate din comercianţii de lapte la automat, cu deficienţe, amenzi de 60.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Excrocherie trimis de
(11 nov 2011, 14:02:45
parerea mea este ca au facut presiuni supermarketurile, care vand apa chioara fiarta la superpreturi/litru, pe cand cei ce vand lapte natural cu 2,5 ron /l nu au loc.
1.1  RE: Excrocherie trimis de
(11 nov 2011, 17:03:14
parerea mea e ca se scrie Escrocherie, nu Excrocherie, si ca mai multa apa si bacterii cumperi de la asa-zisele automate, totul la un minunat pret de 2.5 lei/litru. Stai linistit ca nu fac presiuni supermarket-urile, n-au de ce, pentru ca toti oamenii cumpara lapte de acolo oricum, asa ca decat sa dezvolti teorii conspirative mai bine ai mai lucra la logica.
2.   O parere trimis de
(11 nov 2011, 18:46:42
specialisti ca cel cu "parerea"spun ca laptele de la vacuta mea e obligata de lege sa aiba lapte gras de 3,5%.pe langa ca laptele se "smantaneste"[ca smantana nu curge din canalizarea orasului]sunt vaci care au lapte mai slab .as intreba acei specialisti cu pareri daca recunosc o vaca de un taur de la distanta sau cata smantana cu faina au mancat?ca la prevederile legii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei