Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2011 - Anul XVI, nr. 221 (4819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teribilismul, printre cauzele accidentelor provocate de tineri,IGPR lansează o campanie de informare

Accidentele rutiere în care sunt implicaţi tinerii sunt cauzate de lipsa de experiență, înclinaţia spre viteză excesivă şi teribilism, context în care Poliţia Română va demara campania "Stop Teribilismului Rutier", adresată în special liceenilor bucureşteni.

Campania "Stop Teribilismului Rutier" este dedicată creşterii gradului de siguranţă rutieră prin reducerea numărului şi a consecinţelor accidentelor grave de circulaţie în care sunt implicaţi tineri şi se va desfăşura în Bucureşti, în perioada 19 septembrie - 21 octombrie, informează, duminică, Poliţia Română.

Iniţiativa urmăreşte conştientizarea tinerilor conducători auto asupra riscului accidentelor rutiere în condiţiile unei conduite imprudente şi/sau agresive, precum şi a gravităţii consecinţelor în cazul nerespectării normelor rutiere. Un alt obiectiv vizat de poliţiştii rutieri este determinarea tinerilor conducători auto să adopte o conduită preventivă, care să permită evitarea angrenării în accidente de circulație.

În urma analizelor efectuate s-a constat că principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, în care sunt implicaţi tinerii sunt lipsa de experiență, înclinaţia spre viteză excesivă şi teribilism, tendința acestora de a nu respecta prevederile legale, carenţe în educaţia rutieră.

Astfel, ofiţerii Direcţiei Rutiere vor avea întâlniri cu elevii claselor a XI-a şi a XII-a din liceele situate pe raza Capitalei. Acestora le vor fi prezentate situaţii statistice cu accidentele rutiere în care au fost implicați tineri, le vor fi adresate recomandări pentru adoptarea unei conduite preventive în trafic. Totodată, se vor organiza concursuri, în baza unui chestionar privind cunoaşterea regulilor de circulație de către elevi, iar cei care vor avea cele mai bune rezultate vor fi premiaţi de către reprezentanţii companiei Unilever South Central Europe, care sprijină derularea campaniei.

Totodată, cu ocazia activităţilor stradale, vor fi distribuite pliante şi brelocuri participanţilor la traficul rutier, în special tinerilor, iar bicicliştilor şi mopediştilor le vor fi oferite pliante cu mesaje preventive şi veste reflectorizante.

"Manifestările teribiliste ale tinerilor participanţi la trafic sunt tot mai frecvente punând în pericol siguranţa circulaţiei, nu de puţine ori soldându-se cu urmări tragice. În cele mai multe cazuri, tinerii, fie ei mopedişti, motociclişti sau automobilişti, au încercat să-şi demonstreze «talentul» de pilot, fără a conştientiza pericolul la care se expun. Prin această campanie urmărim să atragem atenţia asupra riscului pe care îl implică un asemenea comportament, prezentând tinerilor prevederile legii, statistici şi aspecte cazuistice privind accidente grave de circulaţie produse pe fondul teribilismului rutier", a declarat comisarul-şef de poliţie Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teribilismul, printre cauzele accidentelor provocate de tineri,IGPR lansează o campanie de informare.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Teribilismul, printre cauzele accidentelor provocate de tineri,IGPR lansează o campanie de informare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei