Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2011 - Anul XVI, nr. 192 (4790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră: 25 de migranţi ilegali, prinşi la graniţa de vest

Poliţiştii de frontieră au prins 25 de migranţi - cetăţeni afgani, algerieni, marocani, tunisieni, sirieni, palestinieni, moldoveni şi libieni - care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, majoritatea intrând fraudulos în România, prin Serbia.

Nouăsprezece migranţi au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră timişeni, alţi patru au fost depistaţi la Sectorul PF Borş - judeţul Bihor şi doi la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare.

În perioada 12 - 14 august 2011, poliţiştii de frontieră timişeni au reţinut mai multe grupuri de migranţi din Algeria, Afganistan, Siria, Palestina, Libia si Tunisia, cu vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în spaţiul Schengen.

Duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta au depistat cinci bărbaţi care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate asupra lor, ei fiind duşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei.

Astfel, s-a stabilit că migranţii, cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani, sunt doi cetăţeni sirieni şi trei tunisieni, ei trecând ilegal frontiera din Serbia în România.

Tot duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa, Lunga şi Sannicolau Mare au depistat câte un grup de migranţi, format fiecare din patru bărbaţi. Primele verificări au relevat că bărbaţii - trei cetăţeni algerieni, trei tunisieni, trei palestinieni şi trei libieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani - au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Jimbolia au depistat, sâmbătă, în jurul orei 2.30, doi migranţi, cetăţeni Afganistan cu vârste de 22 şi 28 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş - judeţul Bihor au reţinut patru cetăţeni din Republica Moldova care încercau să iasă ilegal din România.

Barbaţii au fost depistaţi vineri, în jurul orei 18.00 de către o patrulă la aproximativ 400 de metri distanţă de lina de frontieră. Aceştia nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba română. Din acest motiv au fost conduşi la sediul sectorului unde s-a stabilit faptul că sunt cetăţeni moldoveni cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani. Bărbaţii au venit cu diferite mijloace de transport până la Oradea şi de aici s-au deplasat cu un taximetru spre localitatea Borş, ulterior spre frontieră unde au fost depistaţi de către o patrulă a Poliţiei de Frontieră.

Bărbaţii au declarat că intenţionau să ajungă în Ungaria şi de aici mai departe în spaţiul Schengen pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Faţă de cei patru bărbaţi a fost începută urmărirea penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Sâmbătă, în jurul orei 3.00, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea - judeţul Satu Mare, a depistat în apropierea liniei de frontieră româno-ungară, două persoane ce se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei doi sunt din Maroc, respectiv Algeria, având vârste de 28 şi 30 de ani. Ei sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia de Frontieră: 25 de migranţi ilegali, prinşi la graniţa de vest.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia de Frontieră: 25 de migranţi ilegali, prinşi la graniţa de vest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cetateni din republica moldova..:))) trimis de
(16 aug 2011, 16:35:57
Leprele nu stiu vorbi romaneste...:)) La Jilava cu ei poate invata

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei