Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2011 - Anul XVI, nr. 192 (4790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bătaie

Incident la Ziua Marinei, în care au fost implicaţi Miron Cozma şi un revoluţionar constănţean

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma şi revoluţionarul constănţean Nicolae Mavrodin au fost amendaţi cu câte 500 de lei pentru tulburarea evenimentelor prilejuite de Ziua Marinei, desfăşurate în apropierea falezei Cazinoului din Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Sorin Trancă, a declarat că cei doi au primit fiecare o amendă de 500 de lei pentru instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice, potrivit articolului 26, litera e, din Legea 60.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului susţine că revoluţionarul constănţean Nicolae Mavrodin ar fi fost lovit de către un jandarm şi din acest motiv i s-a făcut rău.

"I-au dat un pumn în plex colegului meu, Mavrodin, în ficat mai exact, că a leşinat, Mavrodin e luptător de karate, e antrenor de karate, vă daţi seama ce pumn a luat dacă el care e obişnuit cu loviturile a căzut, a dat cu capul de ciment şi a leşinat", a spus Cozma, ieri, la finalul manifestărilor prilejuite de Ziua Marinei.

 

Cozma: Scrie undeva în lege că e interzis să porţi portavoce

El a mai spus că nu a fost nimic organizat de către revoluţionari şi că în mulţime nu se mai aflau decât Mavrodin, un văr al acestuia şi soţia lui Miron Cozma.

fostul lider al minerilor a mai precizat că portavocea prin care s-a protestat îi aparţine lui Mavrodin.

"Scrie undeva în lege că e interzis să porţi portavoce, chiar şi la o manifestaţie publică, portavocea e interzisă prin lege ? Nu. Și atunci care-i problema ?", a mai spus Cozma.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Constanţa a precizat că Nicolae Mavrodin nu a fost lovit de către jandarmi. El a fost scos din mulţime pentru a fi legitimat, iar la un moment dat a leşinat, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma şi un lider al revoluţionarilor constănţeni au fost îndepărtaţi de jandarmi de pe faleza Cazinoului din Constanţa, după ce au vrut să protesteze prin portavoce faţă de preşedintele Traian Băsescu, revoluţionarul fiind luat de o ambulanţă fiindcă s-a simţit rău.

Miron Cozma şi liderul revoluţionarilor constănţeni, Nicolae Mavrodin. alături de mai multe persoane aflate în mijlocul miilor de oameni prezenţi, ieri, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, au început să strige împotriva şefului statului mai multe lozinci printre care "Jos Băsescu" şi "Jos dictatura".

Ei au fost scoşi afară din mulţime de către jandarmi, liderul revoluţionarilor, căruia i s-a făcut rău, având nevoie de îngrijiri medicale, astfel că la locul incidentului a ajuns o ambulanţă care l-a luat pentru a-l transporta la spital.

Până la sosirea ambulanţei, liderul revoluţionarilor a fost întins pe jos şi stropit cu apă.

Incidentul s-a petrecut în timp ce ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, susţinea un discurs.

 

Incident similar, cu o zi înainte

Un incident similar a avut loc cu o zi în urmă, când ceremonialul de depuneri de coroane organizat de Forţele Navale cu ocazia Zilei Marinei, la Monumentul "Crucea Marinarilor" din Constanţa, a fost perturbat de reprezentanţii revoluţionarilor, care, supăraţi că nu au fost incluşi în program, au aruncat în mare coroana pe care o pregătiseră.

Duminică, între orele 11.30 şi 12.20, Statul Major al Forţelor Navale a organizat un ceremonial de depuneri de coroane la Monumentul "Crucea Marinarilor", manifestare prilejuită de Ziua Marinei.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei, la 151 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne, au început în jurul orei 10.00, atunci când oficialităţile au fost întâmpinate de garda de onoare şi de muzică militară. De la manifestări au lipsit preşedintele Traian Băsescu şi primarul Constanţei, Radu Mazăre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incident la Ziua Marinei, în care au fost implicaţi Miron Cozma şi un revoluţionar constănţean.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incident la Ziua Marinei, în care au fost implicaţi Miron Cozma şi un revoluţionar constănţean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei